Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: how to uninstall and reinstall wodeflow channel

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Us how to uninstall and reinstall wodeflow channel

    i'm having issues with my wode. i keep getting a dsi exception error. everything ive read on here says to uninstall and reinstall the wodeflow channel, i'm just not exactly sure how to do it. i re-downloaded wodeflow and put it on my sd card, but i dont know how to get it off the hbc so i can reinstall it. any help would be greatly appreciated.

    im on 4.2u
    i used the modmii 4.2.7 custom guide

    if theres any other info i need to add please let me know

  2. #2
    WiiHacks Staff
    D2Sun Forum Moderator
    Only site donators may send a PM to WiiHacks Staff
    R_N_B's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    272
    Thanks
    47
    Thanked 78 Times in 63 Posts
    There is no installation of WODEflow - it is a application that is loaded via an SD card. It is not installed on your Wii at all.
    “In mathematics you don't understand things. You just get used to them.” - John von Neumann

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    so how exactly do i need to do this then. take the sd card out and delete wodeflow from it. then run it in the wii again without it. reinstall wodeflow on the sd card and re run it again from priiloader? do i need to take the channel out as well or can that stay. any other suggestions on how to get this to function properly?

  4. #4
    WiiHacks Staff
    D2Sun Forum Moderator
    Only site donators may send a PM to WiiHacks Staff
    R_N_B's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    272
    Thanks
    47
    Thanked 78 Times in 63 Posts
    The guide you refer to is for modding your Wii.

    WODE does not require modding of the Wii. Yeah some do it but there is no need at all.

    Have your read this thread yet? http://www.wiihacks.com/wii-wode-cha...installed.html

    That was all you needed to do.



    Have you tried to downgrade your WODE version yet? That often helps - I am not a big fan of the latest firmware and have stayed on 1.8

    The problem here is I have no idea what you have done to your Wii. Yes you posted a guide that you followed but I am not going to go through it to see what you might have done that causes a conflict. Sadly I do not have the time. I think it is best if you post your problem directly on rwin googlecode page. He did ask that all bugs be reported there.
    “In mathematics you don't understand things. You just get used to them.” - John von Neumann

  5. #5
    New Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    What version of HBC are you using? Version 1.08 requires the Wii to have a wifi internet connection setup or you will get the dsi exception error. Use version 1.07 if you do not have a wifi connection. More info about this can be found on the wodejukebox forum: WWW.WODEJUKEBOX.ORG • View topic - WodeFlow + no Wifi setup = no crash on 1.0.7 HBC

  6. 1 User Says Thank You corgi1 For This Useful Post


  7. #6
    New Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    corgi1 - thanks for the info and link to the thread. i read it and i was playing around with the wii and the internet settings and i am on hbc 1.0.8 IOS61 V22.30
    i go to internet settings and make sure i am on wireless and i still get the dsi exception error. i have noticed that if i remove my sd card and start up my wii and leave it out the wode works i just dont get the cover art. any ideas how to fix this?
    i do not know how to downgrade to hbc 1.0.7 either

    thanks in advance for any help that you can provide

  8. #7
    New Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Bishop6384 - I am not sure why you are still getting the dsi exception error. Mine quit doing that once I setup a wifi connection on the Wii. I did have another problem related to the SD card, but different than you described. My son was complaining that his favorite games, Super Smash Brothers Brawl, would not work on the WODE. It also did not work from the disc in Flat mode. I finally realized that I had left the Smash Stack exploit files on the SD card after installing Homebrew channel and WODEFlow. Once I deleted the exploit files, it worked normally.

    Have you already downloaded covers? I assume not since you are getting the dsi error. But if you get a bad cover download, the corrupted file can prevent WODEFlow from working. It happened once to me and I fixed it by inserting my SD card in my PC and I opened each cover picture until I found the corrupted one and deleted it from the cover and the cache folders.

  9. 1 User Says Thank You corgi1 For This Useful Post


  10. #8
    New Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    corgi1 - thanks for the info. yes i have downloaded covers. i will try that and see if it fixes the problem. thanks. whats strange tho is that i can run the wode without the sd card installed at all. that is how i have to run it otherwise o get the error

  11. #9
    WiiHacks Staff
    D2Sun Forum Moderator
    Only site donators may send a PM to WiiHacks Staff
    R_N_B's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    272
    Thanks
    47
    Thanked 78 Times in 63 Posts
    A WODE does not require that an SD card be present to work at all. I suspect it might be worth your while to start from scratch with a clean SD card. I use the Panasonic SD card tool to manage my cards and it works a treat. The stock Windows based format does not do a very good job. Mainly because it is meant to work with Hard Drives and not Nand based memory.
    “In mathematics you don't understand things. You just get used to them.” - John von Neumann

  12. #10
    New Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    ok so i went into the sd card and took out all the covers and cleared my cache. i reinstalled the sd card and started up the wii, went into wodeflow and had the same as i did before with no covers. went into settings and downloaded the covers and they all came back. proceeded to play the wii for several hours swiching games and it worked fine. now i have a different problem. i downloaded just dance 2 and converted it to wbfs and put it on the hard drive. went to it on wodeflow and started it up. it starts and then gives me an error "can't play big file". any ideas?

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •