Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 26

Thread: Wiikey 2 Blue LED and No disk Load

  1. #11
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    9
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I am sorry, I got the chip from Mod Central Ltd... I am using rosin flux and silver solder... I forget the percentage of silver but it is specifically for board component repair. Spyman, do you expect the yellow sticker wiikey in anytime soon? I am thinking I have a bum chip... unless anyone else has another suggestion?

  2. #12
    New Member §piktsµ's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Orlando, FL - USA
    Posts
    548
    Thanks
    6
    Thanked 24 Times in 22 Posts
    Just a quick note:

    Your install looks good.. i just wanted to let u know that when the chip works properly the blue light does not stay on.
    As soon as you turn the Wii, it will boot the firmware on the chip Red and Blue blinks and that's it...
    Below are some pictures, perhaps it may help you... but i just wanted to make sure u knew about the leds...
    No leds stays on after the firmware is booted onto the drive..

    Blink One


    Blink Two


    And just another Angle


    Good luck and I hope u get it working...
    §piktsµ ~ Always ready for the next Wii on the mod line

  3. 1 User Says Thank You §piktsµ For This Useful Post


  4. #13
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    9
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Yes thanks that does help. It seems like I have a chip with bad firmware... It is probably getting hung up when it starts up. Is there a way to re-flash the chip? Actually I might not even be able to do that... if the DVD drive won't even spin up... I guess I'm going to have to break down and get another chip... Any suggestions on where I can get a yellow sticker wiikey 2 shipped fast?

  5. #14
    New Member §piktsµ's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Orlando, FL - USA
    Posts
    548
    Thanks
    6
    Thanked 24 Times in 22 Posts
    I dont have any in hand right now.. sorry.. if i did i would sell it to you..
    Im sold out.. I had 3 of them and they just went super quick!
    Im waiting on more.. they shall be here within a week..
    Last edited by §piktsµ; 11-19-2008 at 07:54 AM.

  6. #15
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    9
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Let me know if you get some in, I would like to get one asap...

  7. #16
    New Member §piktsµ's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Orlando, FL - USA
    Posts
    548
    Thanks
    6
    Thanked 24 Times in 22 Posts
    Ok i shall get some next week by Wed

  8. #17
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by bigrich424 View Post
    OK this is my first post, and my first time modding a system... I know dangerous combination... I do preform component level repair for the military, so I am happy to say my soldering skills are above average... although I did make small error on my first attempt. When I first ran up the system I got the red LED only and the drive was inop. when i disconnected power from the wiikey chip the drive worked and the Wii acted normal. When I first soldered my Wiikey 2 up I left the iron on point G (I have read this is a clock input) a little too long so the solder point came free from the drive board. I assumed this was my problem so i re-soldered this line to the second leg on the chip. and tried again. This time I on power up the red LED flashed then the blue LED came on solid and the drive still does not work... I am lost... Is there a way to troubleshoot the chip? I would love to know if Im starting out with good hardware or not!!!

    I have a yellow sticker Wiikey that I got from canandamods. A D2C chip and I'm using the 6 wire hookup... I will post pics here in a few. Thanks for any help in advance!!!
    i had the same problem with my D2e chip, i also have above average solder skills.
    My solution was to get the solderless ( with min. soldering) clip for wiikey 2 from
    modchip.ca
    That fixed my problem, now i have to figure out how to program it.

  9. #18
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    9
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I contacted Mod Central Ltd with my problem, and they said they would evaluate the chip for me and if it was defective send me a new one. Pretty cool of a company to do that for something I installed myself. They did take a look at this thread and said (like all of you helpful folks did) that my install looked clean. I sent it back yesterday and I'll let everyone know what the outcome is...

  10. #19
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Hey, I got the same problem, broke the weld point G and now trying to rebuild this point but I can not because it has disappeared. What an alternative to cable reconstruis with the original point of welding?
    Please HELP!

  11. #20
    New Member §piktsµ's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Orlando, FL - USA
    Posts
    548
    Thanks
    6
    Thanked 24 Times in 22 Posts
    Now you have to solder on the ic leg ..follow the trace..

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •