Results 1 to 7 of 7

Thread: WiiFit Plus and "Are You Smarter" give black screen..

  1. #1
    New Member
    Join Date
    May 2008
    Location
    Atlanta, GA
    Posts
    73
    Thanks
    4
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Question WiiFit Plus and "Are You Smarter" give black screen..

    Burned a backup of WiiFit Plus and Are You Smarter Than a 5th Grader on my typical media using imgburn..

    Neither will play. They show in the main screen, but when I click and go to play, it goes to a black screen and hangs.

    Any thoughts on what is needed to play these two? I am running 3.2u and WiiKey V2..
    [ wii: 4.2u · wiikey2 · 750GB toshiba usb hdd ] · [ xb360 slim ]

  2. #2
    Senior Member WiiJohn's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    5,953
    Thanks
    183
    Thanked 2,022 Times in 1,205 Posts
    Blog Entries
    11
    Check thid link to see if you have the right IOS for the games.

    http://www.wiihacks.com/recommended-...ght=tealc+game

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Make sure you yave the cios update for cios installer rev 15 once you do this they should work ok. If not use a usb loader and update all files. I use usb loader gx v.600 they both work. Another thing you might try is to play the game and load the channel from the original disk to make sure the system is set to run the right cios for that game. There is one last thing that will possibly work. Find a program called ios patcher and create an iso file on your computer for that game and drag the iso file over the ios patcher. This starts the program. tHE PROGRAM will tell you the original ios for the game and tell you to input an ios #3 or higher. input 249 and press any key to close. Now re-burn and try again.

  4. #4
    Senior Member WiiJohn's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    5,953
    Thanks
    183
    Thanked 2,022 Times in 1,205 Posts
    Blog Entries
    11
    Quote Originally Posted by rchamness View Post
    Make sure you yave the cios update for cios installer rev 15 once you do this they should work ok. If not use a usb loader and update all files. I use usb loader gx v.600 they both work. Another thing you might try is to play the game and load the channel from the original disk to make sure the system is set to run the right cios for that game. There is one last thing that will possibly work. Find a program called ios patcher and create an iso file on your computer for that game and drag the iso file over the ios patcher. This starts the program. tHE PROGRAM will tell you the original ios for the game and tell you to input an ios #3 or higher. input 249 and press any key to close. Now re-burn and try again.
    Don't cIOS38rev15, its not an official release and it has many bugs in it.

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    2
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    The only thing extra that I tried was to force it into NTSC mode which seems to have done the trick. Not sure if it has been reported working for others doing this?

  6. #6
    Senior Member WiiJohn's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    5,953
    Thanks
    183
    Thanked 2,022 Times in 1,205 Posts
    Blog Entries
    11
    Quote Originally Posted by chris2012 View Post
    The only thing extra that I tried was to force it into NTSC mode which seems to have done the trick. Not sure if it has been reported working for others doing this?

    Maybe it was a PAL game and you fixed it.

    Glad to hear you are running again.

  7. #7
    Member wiidoggii's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Dog House
    Posts
    1,051
    Thanks
    48
    Thanked 197 Times in 147 Posts
    Next time get a 5th grader to fix it....LOL!
    PLEASE SEARCH, READ, AND THINK BEFORE DOING ANYTHING.


    Don't forget the thanks button...

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •