Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: wiikey fusion installed but having a problem

  1. #1
    New Member kluczniks's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    21
    Thanks
    11
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Ca wiikey fusion installed but having a problem

    I installed my wiikey fusion and now i can't even play any game. all the connectors were connected good i made sure of that and even took it apart to double check. when i try to put in a original game the dvd player won't even take it in. it lights up and everything but won't insert the disk. also the wiikey is inactive i formatted an sd card in fat32 and put the 1.4 update on it via wbfs manager and nothing won't read it no game cube logon in the disc channel.

    help is grately appreciated

  2. #2
    Senior Member
    Retired Staff
    davepm's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Lincoln, Lincolnshire, United Kingdom
    Posts
    4,561
    Thanks
    124
    Thanked 2,059 Times in 831 Posts
    Blog Entries
    1
    Quote Originally Posted by kluczniks View Post
    I installed my wiikey fusion and now i can't even play any game. all the connectors were connected good i made sure of that and even took it apart to double check. when i try to put in a original game the dvd player won't even take it in. it lights up and everything but won't insert the disk. also the wiikey is inactive i formatted an sd card in fat32 and put the 1.4 update on it via wbfs manager and nothing won't read it no game cube logon in the disc channel.

    help is grately appreciated
    You have a bad connection or incorrectly installed chip. You need to check again.

  3. #3
    New Member kluczniks's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    21
    Thanks
    11
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    thanks for the quick response. will have to wait till the next time i'm at home .. Drive for a living and rarely home mostly weekends . will post my results than.
    thank you again...

    also is this a problem for the wii not accepting dvd's at all

    help is greatly appreciated

  4. #4
    Senior Member
    Retired Staff
    davepm's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Lincoln, Lincolnshire, United Kingdom
    Posts
    4,561
    Thanks
    124
    Thanked 2,059 Times in 831 Posts
    Blog Entries
    1
    Quote Originally Posted by kluczniks View Post
    thanks for the quick response. will have to wait till the next time i'm at home .. Drive for a living and rarely home mostly weekends . will post my results than.
    thank you again...

    also is this a problem for the wii not accepting dvd's at all

    help is greatly appreciated
    I think so, seems the drive has no power, which could be caused by badly installed chip/damaged ribbon connector.

  5. #5
    New Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    112
    Thanks
    0
    Thanked 7 Times in 7 Posts
    Some people can get it to work if you eject the SD card from the reader when the wii is powered off first. The wiikey fusion is basically a hardware based disc drive emulator, meaning it has to be the dirve before the system loads. When your powering up would likely be the best time to try and insert your disc so the wiikey fusion knows not to turn off the disc drive. This works after a cold boot (when you plug the power back in on the wii).

    This is assuming your connections are working and installed correctly.

  6. #6
    New Member kluczniks's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    21
    Thanks
    11
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Hey, I took the bloody thing apart again and everything seems peachy. connectors are all well connected and i did get the drive to accept discs but now the problem is that i can't get the bloody disc out and the sd card still won't boot up. The disc is spinning and it's making a clicking noise. I also would like to mention that the system is updated to i believe it is 4.3U. would that be a big thing too.
    Does any1 know if a kingston 2GB card will work as it's all i have. Trying to update the darn thing and the gamecube icon is not showing up in the channel I will try to remove the wii fusion and see how everything is happening then. Will reply with the results

    thank you btw for the help



    Results:

    Removed wiikey Fusion. Now disk ejects with no problems and games play. What would be the problem with the key i wonder. everything was connected as it should have been, i do have some knowledge with electronics so i'm not in the dark about it all as to know how it all should connect and all.
    Last edited by kluczniks; 11-14-2010 at 03:28 AM.

  7. #7
    New Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    112
    Thanks
    0
    Thanked 7 Times in 7 Posts
    Is your wii also softmodded or not. If it isn't, the wii 4.3U firmware is most likely the thing giving the problems. You have to softmod it to remove the problematic stubs that detect mods (hard and soft) after that you can continue to finish the softmod or just use the hardmod from there.

    wii firmware 4.2 and up come with problems that give hardware based mods problems and erases most pre-existing software based mods.

  8. #8
    New Member kluczniks's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    21
    Thanks
    11
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I"m using a kingston 2gb card. is that a problem for the wii or the fusion. do i necessarily have to use a sandisk???

  9. #9
    New Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    112
    Thanks
    0
    Thanked 7 Times in 7 Posts
    Need to use a sandisk? No. I got a PQi 16GB SDHC class 6 for use in my fusion. I got mine on Newegg at the time I ordered the wiikey fusion.

    Sandisk only sells mostly class 2, anything class 4 or higher they label it as the Ultra family line (mostly misleading and overpriced if you ask me).

  10. #10
    New Member kluczniks's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    21
    Thanks
    11
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Angry

    Just purchased a 8 gb Lexar sdhc class 4 and it still doesn't work. i'm starting to thing that the card reader is broken or something. i get flashy lights on the fusion and but it's just not reading the cards.

    I even downgraded form 4.3U to 4.1U and still nothing.
    Does anybody have any positive suggestions on this problem.. .. .... .. ......
    Last edited by kluczniks; 11-14-2010 at 07:50 PM.

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •