Results 1 to 4 of 4

Thread: Swiss does not detect any of the Micro SD(HC) cards when selecting a device?

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Question Swiss does not detect any of the Micro SD(HC) cards when selecting a device?

    Hey guys. I've actually been using your fourms for awhile now, but now I've actually come to a predicament that required to me to actually get some help. I've successfully modded my wii using Mauifrogs guide, and I'm glad to say that I can successfully play my LEGAL backed up Wii games! However, I recently ordered a SD Gecko and I just got it in the mail...

    After successfully putting WSBO onto my SD slot in my wii (along with the swiss.dol on the root of my Wii's SD slot), I am able to boot Swiss v.02. My issue is the actual sort of "loading" the SD gecko from the initial menu that pops up when you load WSBO from HBC. Whenever I do select Compatible>SD Slot B (A), I am stuck with either a quick return to the device selection, or "Reading from Slot B(A)" for a period of time AND THEN it goes back to the device selection. Depending on how far in the Micro SD card is in the SD adapter determines how long that swiss will "read" my Micro SD card. Is there something I'm doing wrong? Or maybe it's just a faulty SD Gecko?

    P.S.: Yes, I have installed a CMIOS onto the wii TWICE and I'm still getting the error.
    P.P.S.: I am able to chose the SD Gecko in HBC, but whenever I chose it, it'll sit there for several seconds and then automatically load from the SD slot of the wii.


    Thanks in advance!

  2. #2
    Retired WiiHacks Staff ShadowSonic2's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Green Hill Zone
    Posts
    3,661
    Thanks
    295
    Thanked 3,896 Times in 987 Posts
    Blog Entries
    47
    Try re-formatting to FAT32. Also, I'd advise you try a regular SD Card to avoid issues. Maybe borrow a regular from a friend and see if it works?

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by ShadowSonic2 View Post
    Try re-formatting to FAT32. Also, I'd advise you try a regular SD Card to avoid issues. Maybe borrow a regular from a friend and see if it works?
    Thanks for the quick reply Shadow! I'm currently reformatting now, and I'll have to find someone with a 2gb card or something eventually. It's a shame most people have 4gb+ MicroSD cards in their phones nowadays haha.

  4. #4
    New Member
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Ok so I used a 1gb Micro SD card and it worked.. But I'm so confused about it. I'm pretty sure Swiss has both SD/SDHC support on it...

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •