Results 1 to 8 of 8

Thread: Wiimote not working in USB Loader

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Wiimote not working in USB Loader

    Let me try and explain the situation. I have 4 controllers. 1 - came with wii. 3 - bought separately individual boxes. The 1 came with wii and 1 separtely bought both work using usb loader. The 2 additional controllers I bought recently, when i launch usb loader don't work in usb loader.

    Ease of understanding controllers:
    1 - original with wii
    2 - bought soon after got wii
    3 - bought 1 week ago
    4 - bought 1 week ago

    I turn on the wii using a controller 3 or 4. It shows light number 1 lit up. I launch usb loader and the light goes out. I have to turn on controller 1 or 2 to select a game and when I turn on controller 1 or 2 the second light shows up. When the game launches the controller I launched usb loader with will turn on to 1 again.

    Hopefully that's not too confusing. I have tried to unsync all controllers by holdling down the sync button on the wii for 15 seconds and then resyncing all controllers. I am still having the problem. I want to be able to pick up any remote and it work the whole time.

    Is it possible that during the hack controller 1 and 2 were synced and that's why they work? Is there somewhere else I can sync the controllers?

  2. #2
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Senior Moderator
    Pob3008's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Liverpool
    Posts
    6,833
    Thanks
    917
    Thanked 2,106 Times in 1,487 Posts
    Blog Entries
    13
    Do any of them happen to be wiimote + (the new ones with built in motion plus)

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by Pob3008 View Post
    Do any of them happen to be wiimote + (the new ones with built in motion plus)
    They all have motion plus
    1 - motion plus with adapter
    2 - built in
    3 - built in
    4 - built in

    2, 3 and 4 are the same, but 2 works. I did buy #2 about a month ago though

  4. #4
    New Member
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    If any of the remotes have the wii remote plus built in the remotes will not work in the homebrew channel or loaders. I believe I read that someone is working on a fix for it but can't remember exactly

    Hope this helps

  5. #5
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Senior Moderator
    Pob3008's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Liverpool
    Posts
    6,833
    Thanks
    917
    Thanked 2,106 Times in 1,487 Posts
    Blog Entries
    13
    That is probably the problem, most homebrew applications are having trouble with the built in motion plus, i suggest u hard sync the adaptor one as your first remote

  6. #6
    New Member
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by apocpg View Post
    If any of the remotes have the wii remote plus built in the remotes will not work in the homebrew channel or loaders. I believe I read that someone is working on a fix for it but can't remember exactly

    Hope this helps
    One controller has the built in motion plus and works with homebrew. I must have just gotten lucky on that one maybe?

  7. #7
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Senior Moderator
    Pob3008's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Liverpool
    Posts
    6,833
    Thanks
    917
    Thanked 2,106 Times in 1,487 Posts
    Blog Entries
    13
    Some of the first ones and third party ones do work, it is just ones that run off a certain code that will not work

  8. #8
    New Member
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Thanks for all the quick replies. I won't let it bother me that much, considering what my wii is capable of doing now. I'll keep my eye out for an update that will fix it though. Thanks again.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •