Results 1 to 5 of 5

Thread: What am I doing wrong besides this horrible thread title? Please help.

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    What am I doing wrong besides this horrible thread title? Please help.

    Hello all, I bought a Wii yesterday and it took me literally minutes after opening it to softmod it. So far so good. I am playing NES, Genesis, VBA, and SNES games off their respective emulators from the Homebrew Channel. I am on 4.3u. Now here's the thing. I have a GoFlex 2TB HD and i formatted it to FAT32 so that it would read everything in the Homebrew Channel. The thing is that, even though the Homebrew Channel reads the USB Loader GX (latest Version), when I click on my "New Super Mario Bros" Game it goes black, then boots back to the main menu of Homebrew channel.
    I followed this guide to format and transfer the 4.3GB ISO into the WBSF folder of my HDD:

    http://www.wiihacks.com/recommended-...ide-fat32.html

    The thing is, The game doesn't show as 4.3GB in the USB Loader, it shows as 0.50GB, which seems strange to me.
    I used Wii backup fusion, Wii backup manager, and Wii Game manager, same with all of them. What am I doing wrong, please help me out with this so I can start enjoying a Wii game, something I always wanted to play but never got to, so far I'm loving this console, but I want to start playing actual Wii games. Thanks so much for the patience and help in advance.

    -Fernie.
    Last edited by djfernie; 12-13-2011 at 05:18 PM.

  2. #2
    New Member Grandpa1959's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,England
    Posts
    540
    Thanks
    191
    Thanked 119 Times in 104 Posts
    Hi Dude I guess you have an ISO file stored somewhere on PC. Open wii game manager,top left open folder where iso is stored, they will then show in main window. highlight the file/files required right click then choose make wbfs files with subdirectories. Choose to split to 2 gb. then choose the wbfs file on your respected HDD.Wii game manager deals with the rest. wbfs game file is usually a lot smaller than 4.37gb as the (detritus has been removed) Buffering. Super mario is quite a small wbfs file.What ios are you trying to load it with? You may have all the necessary installed you just have to choose the right one in game settings. Pretty sure super mario runs on 249[56] My GX loader 2.2 is set to default 250[57]
    Last edited by Grandpa1959; 12-13-2011 at 05:30 PM.

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by Grandpa1959 View Post
    Hi Dude I guess you have an ISO file stored somewhere on PC. Open wii game manager,top left open folder where iso is stored, they will then show in main window. highlight the file/files required right click then choose make wbfs files with subdirectories. Choose to split to 2 gb. then choose the wbfs file on your respected HDD.Wii game manager deals with the rest. wbfs game file is usually a lot smaller than 4.37gb as the (detritus has been removed) Buffering. Super mario is quite a small wbfs file.What ios are you trying to load it with? You may have all the necessary installed you just have to choose the right one in game settings. Pretty sure super mario runs on 249[56] My GX loader 2.2 is set to default 250[57]
    Hey thankx for the quick reply, I did what u suggested, but even though the USB LOADER is reading it as an actual game on the HDD, it still boots me back to the main menu of homebrew channel. My HDD is FAT 32, everything else works, but i cant seem to figure out how to make this game work. Do i need to have my HDD in a different format or something? cause when i had it in NTFS it wouldnt read anything, and when I tried making it WBFS, it would revert back to fat32 as if nothing happened. Im really confused if anybody can help id greatly appreciate it. Thanks!

  4. #4
    New Member
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Sorry for the double post, but the ios is also 249 like you have. What could it be?

  5. #5
    New Member Grandpa1959's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,England
    Posts
    540
    Thanks
    191
    Thanked 119 Times in 104 Posts
    Have a look here it may just help.
    http://www.wiihacks.com/wii-games/28...ario-bros.html

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •