Results 1 to 5 of 5

Thread: Help with missing cIOS 222 and 249

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    3
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Help with missing cIOS 222 and 249

    Hello there.

    I bought my Wii in 2008 and just recently homebrewed it, and it has been an adventure.

    Twice I have used letterbomb to homebrew it (It is 4.3U, and I used a 2GB SD, not SDHC, Sandisk), because the first time I thought I installed bootmii, but I didn't. The 2nd time I letterbombed it I followed a youtube guide. I know, after reading the forums here I now know I shouldn't have, but when I compare it to the softmod guide, it looks like it follows exactly what to do.

    Here is the link to the guide I saw on youtube: DON'T POST FAILTUBE GUIDES HERE!!!

    When it was done it installed USB Loader GX, Neogamma, and GC Backup Launcher. During installation, I did not install MIOS Patcher, because I couldn't get it to select to read from the SD card. I also did not install DarkCorp. However I also have issues as well.

    I am using a Verbitim 1TB External Drive that has been approved by this site. I have my homebrew games on it so the Homebrew Channel is reading it ok.

    First, whenever I try to exit the Homebrew Channel the screen goes black.

    When I try to run GC Backup Launcher from either the Hombrew Channel or from its own channel I get the Gamecube Backup Launcher screen, then the screen turns green and my Wii reboots.

    When I try NeoGamma from its own channel, the program runs but it can not detect my USB drive. I don't have it on the SD card to access inthe Homebrew Channel.

    Finally when I try USB Loader GX from its channel the I get the intro screen and then a code dump. When I try it from the homebrew channel I get the following message:

    ERROR!
    USB Loaded GX needs unstubbed cIOS 222 v4 or 249 c9+

    I found
    222 = 0
    249 = 0

    Go figure out how to get some cIOS action going on in your Wii and come back and see me.

    It sounds like there are some additional files I need to instal that were missed, but I can't figure out what is different between the youtube guide and the softmod guide. Is there something easy that I would need to install or do I have to redo the letterbomb again?

    Thank you in advance.
    Last edited by playerkp420; 12-03-2011 at 12:21 PM. Reason: removed fail guide link

  2. #2
    Member
    WiiHacks Staff
    VWA
    Moderator
    Only Site Donators Can PM Staff
    playerkp420's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    2,178
    Thanks
    223
    Thanked 490 Times in 428 Posts
    Follow the softmod any wii guide that was linked in the response to your intro thread. And don't follow failtube guides or post them here.

  3. 1 User Says Thank You playerkp420 For This Useful Post


  4. #3
    New Member
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    3
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Thank you. I followed the guide from start to finish (3rd time letterbombing my poor Wii) and now it is working. No more failtube for me.

  5. #4
    New Member
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I'm having the same exact issue.

  6. #5
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Forum Administrator
    IRC AOP
    skellinator's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    SE United States
    Posts
    6,067
    Thanks
    833
    Thanked 2,083 Times in 1,757 Posts
    Quote Originally Posted by Turner030 View Post
    I'm having the same exact issue.
    The issue of following a failtube guide? Well, read the thread and you will see what you need to do!

    OP issue resolved, thread closed to prevent further hijacking.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •