Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Issues with Priiloader

  1. #1
    New Member grievey's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    England! UK
    Posts
    12
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Angry Issues with Priiloader

    Hi, sorry if I've posted this in the wrong section, or if there is already an answer here somewhere!! but.. I'm having a lot of trouble installing priiloader and hope you can help.

    My wii was recently softmodded - originally it was 4.3e, but using a tutorial I found on youtube (named 'softmod any wii 4.3 bat haxx') I downgraded to 4.1 as advised. Tried to install priiloader and had the system crash picture as expected, but i found that the computer wouldnt restart and so I think my friend may have had to restart it by disconnecting the mains :-/ .

    Anyway, I've looked for some kind of indication that Priiloader is installed and I'm still not certain. I thought that maybe the version of Priiloader I was using was incompatible with the system menu and so I've downgraded back to 4.1e.

    I'm entirely confused as to why Priiloader won't work and am unsure how to uninstall it and if it is even installed in the first place!
    (if that is at all possible..?.)

    Somehow, eearlier today priiloader did work for a short while but with no effect (eg. the menu would load up when I pressed power & reset - but I'd save skip health screen or cancel system updates and still have those appear.) but now the menu doesnt even load up.

    Now if anybody could give me any advice on how to start this process all over again I would really appreciate it.. I don't mind doing the whole softmod again through a different tutorial, (although it would have to be using bat haxx) and so if a factory reset is necessary then that is fine (again, if this is even possible???)

    I've tried and tried to install newer versions but I think I must be getting something wrong somewhere. I also have problems with the Homebrew browser - I'm not sure if these could be linked somehow??

    I've attached details of my result when I scanned with syscheck in hope that you may understand the problem a little better..maybe..somehow?!.. sorry I'm so clueless.

    sysCheck v2.1.0b7 by Double_A
    ...runs on IOS58 (rev 65535).

    Region: PAL
    System Menu 4.1E (v450)
    Homebrew Channel 1.0.8 running on IOS58
    Hollywood v0x11
    Console ID: 59123228
    Boot2 v4
    Found 78 titles.
    Found 51 IOS on this console. 6 of them are stub.

    IOS4 (rev 65280): Stub
    IOS9 (rev 65535): Trucha Bug
    IOS10 (rev 768): Stub
    IOS11 (rev 65535): Trucha Bug
    IOS12 (rev 526): No Patches
    IOS13 (rev 1032): No Patches
    IOS14 (rev 1032): No Patches
    IOS15 (rev 1032): No Patches
    IOS16 (rev 54321): Trucha Bug ES Identify Flash Access
    IOS17 (rev 65535): Trucha Bug
    IOS20 (rev 65535): Trucha Bug
    IOS21 (rev 65535): Trucha Bug
    IOS22 (rev 1294): No Patches
    IOS28 (rev 65535): Trucha Bug
    IOS30 (rev 65535): Trucha Bug
    IOS31 (rev 3608): No Patches
    IOS33 (rev 65535): Trucha Bug
    IOS34 (rev 3608): No Patches
    IOS35 (rev 65535): Trucha Bug ES Identify NAND Access
    IOS36 (rev 65535): Trucha Bug ES Identify NAND Access
    IOS37 (rev 65535): Trucha Bug NAND Access
    IOS38 (rev 65535): Trucha Bug
    IOS40 (rev 65535): Trucha Bug
    IOS41 (rev 65535): Trucha Bug
    IOS43 (rev 65535): Trucha Bug
    IOS45 (rev 65535): Trucha Bug
    IOS46 (rev 65535): Trucha Bug
    IOS48 (rev 65535): Trucha Bug
    IOS50 (rev 65535): Trucha Bug
    IOS51 (rev 4864): Stub
    IOS52 (rev 65535): Trucha Bug
    IOS53 (rev 65535): Trucha Bug
    IOS55 (rev 65535): Trucha Bug
    IOS56 (rev 65535): Trucha Bug
    IOS57 (rev 65535): Trucha Bug
    IOS58 (rev 65535): Trucha Bug USB 2.0
    IOS60 (rev 65535): Trucha Bug
    IOS61 (rev 5662): No Patches
    IOS70 (rev 65535): Trucha Bug
    IOS80 (rev 65535): Trucha Bug
    IOS90 (rev 54321): Trucha Bug
    IOS202[60] (rev 65535): Trucha Bug NAND Access USB 2.0
    IOS222 (rev 65280): Stub
    IOS223 (rev 65280): Stub
    IOS224[37] (rev 65535): Trucha Bug NAND Access USB 2.0
    IOS236 (rev 54321): Trucha Bug ES Identify NAND Access
    IOS247 (rev 65535): Trucha Bug NAND Access USB 2.0
    IOS248 (rev 65535): Trucha Bug NAND Access USB 2.0
    IOS249 (rev 65280): Stub
    IOS250 (rev 65535): Trucha Bug NAND Access USB 2.0
    IOS254 (rev 65281): BootMii
    BC v6
    MIOS v10

    Report generated on 2011/05/16.

    any help will be greatly appreciated!
    Thanks guys.
    grievey

  2. #2
    New Member
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    61
    Thanks
    4
    Thanked 7 Times in 7 Posts
    I think you win the award for the most messed up system check i have ever seen.
    You need to follow the softmod any wii guide located on this site. You will be good to go after that.

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    North of the 49th
    Posts
    562
    Thanks
    17
    Thanked 114 Times in 109 Posts
    kinda looks like a darkcorp? all those ios at 65535 and trucha bugged. BTW stay away from failtube follow the guide on this site or one in my signature.

  4. #4
    New Member grievey's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    England! UK
    Posts
    12
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I've tried to follow the guide on here and have ran into yet another problem :'(
    I tried to install hackmii installer again and it read the following message:

    "HackMii Installer v0.5

    This installer can NOT continue!
    There is no known vulnerable IOS installed on this wii.
    Please note that we will not use a fakesigned IOS due to security reasons.
    Look for an updated version at BootMii.org
    If this is already the latest version.. well, Suck it."

    And so.. I went to the Bootmii website and downloaded version 0.8 instead. Although when I've attached that to my SD and inserted it into my PC it doesnt show up.. have I got the wrong files in the root of the card or something?? and when I try just going through homebrew to install it I get a black screen, my wii flashes blue and my controller disconnects!

    Sorry to be such a pain - what a noob eh?!
    any help at all will be appreciated! thanks
    grievey

  5. #5
    Member
    Retired WiiHacks Staff
    Darkcide666's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Upstate NY
    Posts
    3,719
    Thanks
    560
    Thanked 923 Times in 666 Posts
    What guide are you following? One in the archives? Use Mauifrog's softmod any Wii but I don't think you can just overwrite a DarkCorped Wii's IOS. I'm pretty sure you have to uninstall DarkCrap first but I could be wrong because I've personally never touched DarkCrap.
    "Hackers solve problems and build things, and they believe in freedom and voluntary mutual help." - Eric S. Raymond

  6. #6
    Retired Staffer bmarlo's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Sydney,Australia
    Posts
    5,945
    Thanks
    977
    Thanked 1,703 Times in 1,315 Posts
    Blog Entries
    4
    If you have Homebrew installed you just start the guide from homebrew already installed!
    (That's the softmod any wii guide,click "Useful Links" spoiler in my sig)
    You dont need to run the Hackmii installer again!



  7. #7
    New Member grievey's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    England! UK
    Posts
    12
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Argh!

    Appparently (my friend done the best part of the softmod) I have a NAND backup but its on the wii somewhere? I'm not sure how or why..

    I'd like a copy that I can keep to myself on a seperate computer just so I know it is actually there (you know - just incase the worst ever did happen.) Just before I start the process again..

    Now because bootmii doesnt load up properly that way wont work, and I tried the wadmanager way and it says that the 1 wad won't install! lol

    I knew I should've softmodded it myself...

    Is there a way I can set it back to factory settings and start the whole process again?? it seems like this way would be the best, then atleast that way I can follow a guide from this website rather than something from youtube thats well and truly messed up my system (oops...)

    Also, a fewe people mentioning darkcorp here - any idea how I uninstall it??

    I apprectaite all your help, thanks.
    grievey.

  8. #8
    Senior Member Shift_Lock's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    The City of Rain
    Posts
    5,932
    Thanks
    1,320
    Thanked 1,394 Times in 1,030 Posts
    Blog Entries
    2
    Just follow the guide in my signature. "softmod any wii" by mauifrog

    It will overwrite anything already on there.

    Edit:

    There is also a guide in my signature to help you remove darkcorp..

    Did I come off like a jerk?? Read more here


    [/spoiler]

  9. #9
    New Member grievey's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    England! UK
    Posts
    12
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Hi!
    on your removing darkcorps guide it says to not start it without adequate brick protection.. yet thats what my problem is :'(

    also, is bootmii properly installed properly for me? every time I use HBC to load it up it just stays on a black screen and my disc drive flashes blue :-/
    Last edited by Darkcide666; 05-21-2011 at 02:36 AM. Reason: Double. Use the edit button!

  10. #10
    Member
    Retired WiiHacks Staff
    Darkcide666's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Upstate NY
    Posts
    3,719
    Thanks
    560
    Thanked 923 Times in 666 Posts
    Quote Originally Posted by grievey View Post
    also, is bootmii properly installed properly for me? every time I use HBC to load it up it just stays on a black screen and my disc drive flashes blue :-/
    That means you don't have the BootMii folder and files on your SD card. Either put them on there when you try to run it or it you deleted them run the HackMii installer and create them again.
    "Hackers solve problems and build things, and they believe in freedom and voluntary mutual help." - Eric S. Raymond

Page 1 of 2 12 LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •