Results 1 to 7 of 7

Thread: Smash Brawl SSE freeze

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Smash Brawl SSE freeze

    I have scrubbed my SSBB NTSC iso twice, and after playing it by USB(CFG)-Loading, it always freeze in the Subspace Emissary cutscene that appears after fighting Kirby. I´ve tried finding a solution in Wiihacks and even read the "problematic games" guide, but lots of people report having the same issue and it looks like theres not solution at all. So, should I give up trying to play it from my USB and just use my SSBB original copy? Just in case, my Wii is 4.3U softmodded with Maui´s guide. I have tried IOS 248/249/222/223 + 002 error fix.

  2. #2
    New Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    62
    Thanks
    11
    Thanked 12 Times in 10 Posts
    Quote Originally Posted by Username? View Post
    I have scrubbed my SSBB NTSC iso twice, and after playing it by USB(CFG)-Loading, it always freeze in the Subspace Emissary cutscene that appears after fighting Kirby. I´ve tried finding a solution in Wiihacks and even read the "problematic games" guide, but lots of people report having the same issue and it looks like theres not solution at all. So, should I give up trying to play it from my USB and just use my SSBB original copy? Just in case, my Wii is 4.3U softmodded with Maui´s guide. I have tried IOS 248/249/222/223 + 002 error fix.
    I had the same problem before but then i just made a exact copy of the original game and it works fine now.

  3. #3
    Retired WiiHacks Staff peire's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    England,Liverpool (land of the scousers)
    Posts
    6,675
    Thanks
    981
    Thanked 1,378 Times in 1,137 Posts
    Blog Entries
    10
    i was playing mine today and it froze on the kirby bit but i restarted and when i get to that bit just press the + to skip the scene and its been ok for me.. mine was riped from the original disc aswell
    thanks to bmarlo for this signature


  4. #4
    New Member
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I just used my sister portable hard drive (FreeAgent) 160GB) and it worked without issues. Weird because with mine ( iOmega Prestige 1TB) I can play all the games I tried, except for Brawl, that always freezes in that part. I also turned off sleep mode in the FreeAgent, but never had in the iOmega thinking it was off by default. Does anyone know a way of turning off auto sleep in an iOmega drive? (the FreeAgent HDD has a tools appplication, but the iOmega doesnt).

  5. #5
    New Member
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Fixed my issue. Fot those interested:
    I forgot to mention my sis's HDD was NFTS formatted, and after doing the same thing to my HDD (The iOmega 1TB Prestige one), the game works flawlessly. All the games excepting SSBB worked in FAT32, in NFTS all work including Brawl. Idk why that could be, maybe the iOmega drive is optimized for NFTS or it has problem handling the 4GB (FAT32 max size) split files of Brawl after using Wii Backup Manager. So yeah, if someone still has trouble with this game's Subspace Emissary DVD9 and stuff and has tried all the available options, you could give a try to formatting your HDD to NTFS. After all the only Cons is not being able to put homebrew in your HDD and homebrew's size is so small they fit perfectly in SD cards...

    You may close this thread.

  6. #6
    Senior Member Shift_Lock's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    The City of Rain
    Posts
    5,932
    Thanks
    1,320
    Thanked 1,397 Times in 1,030 Posts
    Blog Entries
    2
    I have the Iomega 1.5 desktop HDD and it works flawlessly with a full FAT32 format.. ALL my games run perfect on it. SSBB worked fine on the first go around.. maybe you should post a system check to see what you have under the hood.

    Did I come off like a jerk?? Read more here


    [/spoiler]

  7. #7
    New Member
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    38
    Thanks
    19
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    I have an unusual problem with the copy. I had two version (~7.3GB and ~5GB) got from friends . I could play them fine with GX 2.0 but could not play with GX 2.1 or CFG. Both dumps gave errors when I try to verify them with wit verify. Then I bought a retail disk, rip it using CFG, I can play fine. Now, the problem is wit verify gives errors with that dump too, even though I could play the backup with both CFG and GX. If you have a working backup, try wit verify and see what it says.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •