Results 1 to 6 of 6

Thread: USB Loader problem

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    3
    Thanks
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Exclamation USB Loader problem

    HI all
    here's my syscheck


    syscheck




    USB devices:
    1. WD 250 GB, PATA, with generic USB casing. //not shown in the compatibility list.
    first try
    partition 1: FAT32. contains:
    \wbfs\SVME01.wbfs
    \music\song.mp3 (to test with MPlayer CE).
    partition 2: NTFS, my personal data.

    second try:
    partition 1: WBFS. contains:
    SVME01.wbfs
    partition 2: NTFS, my personal data.

    2. IPOD 5G 30GB
    partition: FAT 32. contains
    \ipod folders
    \wbfs\SVME01.wbfs

    3. Kingston 512MB SD card, using Generic Card Reader.
    first try:
    partition: FAT32. contains
    \wbfs\SVME01.wbfs

    2nd try:
    partition: WBFS. contains
    SVME01.wbfs


    I have tried the following USB loaders
    1. USB Loader GX, latest
    2. CFG USB Loader v62, IOS 249 and also 222
    3. WiiFlow, latest ver

    none of them can detect my USB device.
    e.g - for device 1
    1. CFG Loader hangs at 249[FRAG]
    2. USB Loader GX hangs.
    3. wiiflow hangs

    for device 2 and device 3:
    1. USB Loader GX display msg that it cant mount, or it is waiting for slow usb device.
    2. CFG loader firstly hang at 249[FRAG], then when the device is disconnected, it went to screen showing waiting for device with 30 sec timeout. when the device is connected back, it stops counting, etc.

    other observations:
    1. when using MPLayer CE, it can detect music/media files in device 1-FAT32, and device 1-NTFS.
    but cannot detect files in device 2 and device 3-FAT32 (unable to mount FAT32).



    another qeustions.
    my another SD card contains boot.dol and startup.elf in the root. when it is plugged when wii boots, it always go to cboot2 and load MMM. is it possible to bypass this even when the SDcard is always plugged in at startup? should i just delete startup.elf???

    i'm very new in this. please advice.

  2. 1 User Says Thank You cwrx777 For This Useful Post


  3. #2
    New Member bubba949's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    UK, Leeds
    Posts
    347
    Thanks
    59
    Thanked 122 Times in 98 Posts
    Want a Userbar? Look here

    <-- Hit thanks if i helped in some way.

  4. #3
    New Member bubba949's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    UK, Leeds
    Posts
    347
    Thanks
    59
    Thanked 122 Times in 98 Posts
    Secondly if you dont want MMM to automatically load just remove it from your SD and keep it on your computer or use this version which you just load from Homebrew Browser - Attachment 3757
    Want a Userbar? Look here

    <-- Hit thanks if i helped in some way.

  5. #4
    Member WhiteShad0wX's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    I'm right here
    Posts
    1,615
    Thanks
    274
    Thanked 319 Times in 290 Posts
    @bubba - you should combine your posts next time
    @OP - just rename the bootmii folder on the sd card, or back it up to your pc and then delete it
    See the Thanks button over there?
    <================================= Click it

  6. #5
    New Member bubba949's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    UK, Leeds
    Posts
    347
    Thanks
    59
    Thanked 122 Times in 98 Posts
    Quote Originally Posted by us3rname View Post
    @bubba - you should combine your posts next time
    Will do just forgot, thanks.
    Want a Userbar? Look here

    <-- Hit thanks if i helped in some way.

  7. #6
    New Member destructor83's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    57
    Thanks
    8
    Thanked 11 Times in 11 Posts
    Hello First of all make sure the usb drive is plugged in before the wii is turned on and is plugged into the right usb slot which is when upright the closest one to the edge it will not work in the other one pretty sure usb loader GX will only read a WBFS partition and as for CFG i had a problem not finding any games and it was because it was reading the wrong partiton go to options and make sure its loading the partition with the games on it other wise you may have cIOS installed incorrectly, out of date, or missing. Possibly formatted the SD card or USB incorrectly, is unsupported, or not enough space gx and cfg im pretty sure will only work with cIOS38rev14 and up. As for your sd card try removing the boot.dol and save it to your computer then put the sd card back in and see if that fixes it if not put the file back on the sd. If you have priiloader installed you can set that to auto boot the system menu that may also fix it.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •