Results 1 to 6 of 6

Thread: Big trouble please advise, I can't think of an actual thread title

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    11
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Thumbs up Big trouble please advise, I can't think of an actual thread title

    Hello, I have a wii that I had on a 4.x (dont remember) version when I put on home brew with I think bannerbomb v2. I then like a jerk updated it to 4.3u, I then used the 4.3 softmod guide to bring it back to 4.1 If someone tried to use a usb loader it should work right? (assuming they followed the guide pefectly) lets say for the sake or argument the wii read the drive but didnt see any games.theoretically of course, if someone were to put a wbfs file on the usb the wii would read it right?


    anyway I formatted the wii and installed homebrew again with bannerbomb v2 which confused me because bannerbomb v1 didnt work and that one is for 4.1, so im on 4.1 but had to use a 4.2 hack. So now Im back where I started. Homebrew, downgraded, no useful USB loader.

    how does one fix this?

    Ive been at this for a week, been lurking on here longer, read a thousand tutorials. I am not looking for a link to something that may or may not help, any first hand experience on what im doing wrong is what im looking for.

    Thank you all for your help!

  2. #2
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Forum Administrator
    IRC AOP
    skellinator's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    SE United States
    Posts
    6,066
    Thanks
    828
    Thanked 2,083 Times in 1,757 Posts
    Introduce Yourself


    start there, welcome to no longer being a lurker.
    Then follow mauifrogs softmod any wii guide (link in my signature), you already have homebrew so you can skip that step. Be sure to install priiloader and activate the hacks recommended in the guide, it will prevent this from happeninng again. That should get you fully functional again.

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    4,784
    Thanks
    787
    Thanked 1,791 Times in 1,262 Posts
    Blog Entries
    5
    What you've been doing is what I refer to as "Cowboy Modding." That usually ends exactly where you're finding yourself now, in failopolis. Follow the softmod any wii guide in my signature and do the part that is for those with homebrew channel. Stick to a guide from this site from now on and don't guess and check. It's a wonder you haven't bricked by now. After that follow one our our usb loading guides if your usb still isn't working.

  4. 1 User Says Thank You junkmail For This Useful Post


  5. #4
    New Member
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    11
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Thanks guys. I will have to try this later as I am at work. I will follow up and let you know how it goes. However, just in case I brick the dam thing how does one go about restoring the wii with a NAND image?

    that is a thing I can do right?

  6. #5
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Forum Administrator
    IRC AOP
    skellinator's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    SE United States
    Posts
    6,066
    Thanks
    828
    Thanked 2,083 Times in 1,757 Posts
    Don't brick it! Follow the guide (make sure you read everything twice before pushing any buttons) and you will be fine. You nand back up is not much good if you don't have bootmii installed as boot2.

  7. #6
    New Member
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    11
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    EDIT - I installed hermes cios v4 and it works now. Thank you everyone so much!
    Last edited by niidmiiwii; 12-01-2010 at 05:54 AM.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •