Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 17

Thread: Disk Updates still showing

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    10
    Thanks
    12
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Disk Updates still showing

    I installed Priiloader and did the Block Disk Update thingy there and saved.

    I tried to play NBA 2k11 (DARKCORP v1.1 installed) and when I inserted the game disk it still tells me to update my system to be able to play. I really prefer playing on the Disk Channel.

    Please help! I did ALL the procedures for the 4.3 softmod guide by mauifrog and I believe I didn't miss anything. Well I softmodded my Wii almost 2 weeks ago and earlier this day I updated the Wii Shop Channel to v20 using a guide here.

  2. #2
    Member BandicootAddicted's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Posts
    1,594
    Thanks
    286
    Thanked 448 Times in 358 Posts
    Blog Entries
    6
    Normally, I would say you have to update the IOS used by the game, but that is not safe as a DARKCOPR user, as the chance of bricking is high!

    Either wait for an update of DARKCORP, or use NeoGamma.
    Last edited by BandicootAddicted; 11-03-2010 at 06:29 AM.

  3. 1 User Says Thank You BandicootAddicted For This Useful Post


  4. #3
    New Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    10
    Thanks
    12
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Quote Originally Posted by TheBandicootAddict View Post
    Normally, I would say you have to update the IOS used by the game, but that is not safe as a DARKCOPR user, as the chance of bricking is high.
    I ran Priiloader again and disabled-->enabled the hacks again. Yes it doesn't prompt me to update anymore.

    But if I run the game it gives me the error that I should eject the disk, turn off the console and read the Wii manual etc. The game works fine in the Backup Disk Channel ^^

    Does this have something to do with DARKCORP or not? or I just have to update the IOS? How can i get an update and how to update it? Sorry I'm a noob in these things :P

  5. #4
    Senior Member
    WiiHacks Staff
    Forum Administrator
    Only Site Donators Can PM Staff
    nightstah's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Repatriated to WH
    Posts
    18,213
    Thanks
    1,784
    Thanked 4,211 Times in 3,541 Posts
    Blog Entries
    5
    DarkFail is a recipe for well... FAIL. You can't mix and match IOS. The better choice is this and using a backup loader. If you don't like it, complain to DarkCorp.

  6. #5
    Member BandicootAddicted's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Posts
    1,594
    Thanks
    286
    Thanked 448 Times in 358 Posts
    Blog Entries
    6
    Quote Originally Posted by xyphercode View Post
    But if I run the game it gives me the error that I should eject the disk, turn off the console and read the Wii manual etc. The game works fine in the Backup Disk Channel ^^
    Does this have something to do with DARKCORP or not? or I just have to update the IOS? How can i get an update and how to update it? Sorry I'm a noob in these things :P
    Yes, it has something to do with DARKCORP. DARKCORP is an all-in-one package. If DARKCORP does not get updated, newer games will not work. If you install/update an IOS while DARKCORP is installed, there is a big chance of bricking your Wii.
    DARKCORP is not recommended because the risk is simply not worth it. Many people fail to read the instructions, and then say: ''OMG I BRICKED WII!!!''
    So, uninstall it as nightstah said, and use NeoGamma.
    Last edited by BandicootAddicted; 11-03-2010 at 06:45 AM.

  7. 1 User Says Thank You BandicootAddicted For This Useful Post


  8. #6
    New Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    10
    Thanks
    12
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Quote Originally Posted by nightstah View Post
    DarkFail is a recipe for well... FAIL. You can't mix and match IOS. The better choice is this and using a backup loader. If you don't like it, complain to DarkCorp.
    Yeah but the game still runs and the games startup animation on the Disk Channel appears. It only happens a few seconds after I press START.
    Is it the same thing?

  9. #7
    Member BandicootAddicted's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Posts
    1,594
    Thanks
    286
    Thanked 448 Times in 358 Posts
    Blog Entries
    6
    Quote Originally Posted by xyphercode View Post
    Yeah but the game still runs and the games startup animation on the Disk Channel appears. It only happens a few seconds after I press START.
    Is it the same thing?
    The game runs fine via your back-up loader, because a back-up loader asks the cIOS for the required information. When using DARKCORP, you use the Disc Channel, which uses the IOS originally required by the game.
    The IOS that the game requires is probably outdated, but updating this IOS is too dangerous with DARKCORP installed.
    Just do what nightstah says. It is much safer.

  10. #8
    New Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    10
    Thanks
    12
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Quote Originally Posted by TheBandicootAddict View Post
    The game runs fine via your back-up loader, because a back-up loader asks the cIOS for the required information. When using DARKCORP, you use the Disc Channel, which uses the IOS originally required by the game.
    The IOS that the game requires is probably outdated, but updating this IOS is too dangerous with DARKCORP installed.
    Just do what nightstah says. It is much safer.
    ok thanks! but how do i update the ios specifically for a game? like you said it might be outdated

  11. #9
    Member BandicootAddicted's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Posts
    1,594
    Thanks
    286
    Thanked 448 Times in 358 Posts
    Blog Entries
    6
    Quote Originally Posted by xyphercode View Post
    ok thanks! but how do i update the ios specifically for a game? like you said it might be outdated
    FIRST UNINSTALL DARKCORP BEFORE UPDATING AN IOS LESS THAN 200!

    Well, there are two ways to update one specific IOS:
    1. Download the latest version of the IOS via NUSD, and then install it with WAD Manager (or Multi-Mod Manager)
    2. Use Dop-Mii and install the latest version of the IOS

  12. 1 User Says Thank You BandicootAddicted For This Useful Post


  13. #10
    Senior Member
    WiiHacks Staff
    Forum Administrator
    Only Site Donators Can PM Staff
    nightstah's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Repatriated to WH
    Posts
    18,213
    Thanks
    1,784
    Thanked 4,211 Times in 3,541 Posts
    Blog Entries
    5
    I believe Ithian's uninstall thread has the user install the proper/later IOS if said user would follow it. You can't leave DarkFAIL and install regular IOS, it will not work.

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •