Results 1 to 4 of 4

Thread: update to 4.1e: DOP Mii / Trucha / wad manager no longer working - no wii remote sync

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    update to 4.1e: DOP Mii / Trucha / wad manager no longer working - no wii remote sync

    I have been looking through all the tutorials around this subject but have not found an answer to my specific issue so I hope you can help me.

    I recently soft modded my wii. originally it was 3.4e when I did this. I have completed the majority of steps in doggeggs guide to the point where i have just updated the system menu to 4.1e. (bear in mind i didnt have any issues until i updated to 4.1e)

    http://www.wiihacks.com/recommended-...d-any-wii.html

    i then installed iso60 patched in order to get the priiloader on. once this was complete i tried to install the priiloader but the wii remote disconnected. I then read this guide:
    http://www.wiihacks.com/wiihacks-new...e-problem.html

    and

    http://www.wiihacks.com/recommended-...4-1-wii-3.html

    I understood that I probably need to reinstate the trucha bug to be able to get the sync to work so followed the instructions. I ran the trucha bug restorer and it performed a code and stack dump. Also i noticed on entering into my wad manager (v1.7) the wii remote lost sync again meaning the only thing I could do was turn it off.

    I repeatedly went back into my homebrew channel to see if I could use Dop Mii instead but the same thing happened - lost sync and couldn't go any further.

    In a last ditch attempt I tried to go through Bannerbomb to reinstall HBC as thought that might the issue but as soon as I got the screen which asked me to press 1 to continue I couldn't go any further as it froze.

    I can play games and an currently running usb loader gx which works fine but I would like to be able to install wads and get a priiloader on here. Can someone tell me where I'm going wrong and how I can rectify it?
    i do have a NAND file from before the update to 4.1e as a last resort.

    Can provide more information if required.

  2. #2
    Member
    WiiHacks Staff
    Moderator

    Virtual Welcome Agent
    Only site donators may send a PM to WiiHacks Staff
    vinatec's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Göttingen, Germany
    Posts
    1,903
    Thanks
    266
    Thanked 709 Times in 543 Posts
    Blog Entries
    1
    hey,
    i think the first problem could have been solved with just holding down B when pressing + to install priiloader,
    did you already check if it is present on your wii?, hold down reset when powering on. If not try to run the priiloader installer again and then do so.
    if it freezes now also, do the below before that.

    to the blackscreen stuff/freezes.

    Follow this guide. If still no luck after that, follow the HBC apps section of this guide.

    <--suggestions helped? press Thanks

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    unfortunately this didn't work. I am simply unable to use my wii remote for any of the following HBC things.
    DOP Mii v12
    CIOS Installer
    Trucha Bug Restorer
    Wad Manager v1.7
    Prii loader

    In addition homebrew browser doesn't connect (I have checked the internet connection which is fine)
    I can still play games from my HD via USB loader GX and can also play my media via M player.

    Please help!!! I guess I've installed a bad ios somewhere on the way. I started to go wrong after 5 b). in Dogegg's guide: http://www.wiihacks.com/recommended-...d-any-wii.html

    FYI - I have tried to run syscheck v2 to see if I can analyse the csv file. it starts fine and then after saying a couple of secondsa big red cross appears saying "failed to get a number of titles". The screen then goes black and the only option I have is switch off and start again. Not good.

  4. #4
    Member
    WiiHacks Staff
    Moderator

    Virtual Welcome Agent
    Only site donators may send a PM to WiiHacks Staff
    vinatec's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Göttingen, Germany
    Posts
    1,903
    Thanks
    266
    Thanked 709 Times in 543 Posts
    Blog Entries
    1
    that really doesn't sound good
    you tried the fix guide? it bannerbombs you to mmm, dont use hbc to run the app

    you somehow cought some corrupt ios along the way.. (or have stuff plugged to your wii, remove everything you don't need, gc controllers, memory cards etc)

    have a look on that Softmod ANY Wii guide.
    will take care of every IOS issue, if you are not able to run the first part with MMM to install wads, please ask again in the guides thread and state your problem.
    stick to the route for your systemmenu version (dont worry about already installed stuff, just install new things on top of old)

    <--suggestions helped? press Thanks

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •