Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Config USB Loader no longer plays PAL games after IOS36 rev8 install

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    7
    Thanks
    5
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Config USB Loader no longer plays PAL games after IOS36 rev8 install

    Hello. I have an issue with my own ignorance.. allow me to explain quickly;

    Problem:
    Configureable USB loader played PAL games until I installed IOS36 revision 8. NTSC games always work.

    Short Story:
    -Wii given to me - $2 at a garage sale (3.4U - LU53)
    -removed two severely damaged games from the drive... and a red toothpick
    -wii works... except the drive won't eject and takes forever to spin up.
    -manual eject (screwdriver and vice grips covered in electrical tape) works.. mostly.
    -already bought games online... can't sell it now.
    -did the mauifrog softmod, darkcorp
    -updated config USB loader to 60
    -- All is wonderful and great.. -- ... and then...
    -installed 26429_cIOS36_rev8Installer.zip (I don't know why.. it was a late night)
    -PAL via USB no longer works
    -reinstalled cIOS249 from ModPack-AnyWii -no success
    -tried.. something involving IOS15-64-v257(v523 too) / IOS36-64-v3351/ IOS38-64-v3867 - I can't remember (it didn't work so I didn't need to.. that's the theory)
    -revirginized via dogeggs method
    -resoftmodded, same method -PAL still no worky
    -re-darkcorp-ed, re-updated cUSB to 60

    I'm thinking that I should revirginize then re-softmod and at the point where I would normally backup my NAND, restore my very first NAND backup instead. From my limited understanding, this should effectively reset my system to the same point I was at the first time I backed it up... as in: before I ruined it. Then I can continue the softmod as per normal...

    Yes?
    Last edited by HeavenIsDigital; 10-01-2010 at 09:20 PM.

  2. #2
    New Member renke_uk's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    North Yorkshire - UK
    Posts
    491
    Thanks
    4
    Thanked 108 Times in 95 Posts
    Run a syscheck and post results
    shouldn't be hard to sort, you've just been playin with yer cIOS's too much

    Regards
    Last edited by renke_uk; 10-01-2010 at 11:36 PM.
    SoftMod Essentials:- CFG USB Loader FAT32 --- Wii Game Manager

  3. 1 User Says Thank You renke_uk For This Useful Post


  4. #3
    New Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    7
    Thanks
    5
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Syscheck Results



    Handy tool..
    Last edited by HeavenIsDigital; 10-02-2010 at 09:33 AM.

  5. #4
    Senior Member
    Retired WiiHacks Staff
    narse1979's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Southern Fairy Land
    Posts
    7,489
    Thanks
    826
    Thanked 1,774 Times in 1,371 Posts
    Blog Entries
    7
    IOS249 (rev 8): Trucha Bug ES Identify Flash Access NAND Access - This should be at least rev 14 or 17 - Id go with the later... http://www.wiihacks.com/recommended-...installer.html


    Cioscorps installed by any chance - In my o/p id get rid of it. There is a guide by Ithian......
    http://www.wiihacks.com/recommended-...i-console.html
    Last edited by narse1979; 10-02-2010 at 09:01 AM.


  6. 1 User Says Thank You narse1979 For This Useful Post


  7. #5
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    USA
    Posts
    5,552
    Thanks
    364
    Thanked 2,240 Times in 1,111 Posts
    Blog Entries
    8
    USB loader support was not added until the release of cIOS36 rev9, so any cIOS released before cIOS36 rev9 will not support usb loaders.

  8. #6
    New Member renke_uk's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    North Yorkshire - UK
    Posts
    491
    Thanks
    4
    Thanked 108 Times in 95 Posts
    there you have it - verified by the experts, sorry took so long to get back, busy day. (3 girls, 2 dogs & a cat - not forgettin' the misssus) ha ha
    cIOS249 no use for usb loading. min i would use is 17 like narse suggests.
    cIOS 222/223 ok to use at rev4 with cfg usb loader.
    cioscorp made abit of a mess but nothing you can't sort - Regards
    SoftMod Essentials:- CFG USB Loader FAT32 --- Wii Game Manager

  9. #7
    New Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    7
    Thanks
    5
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Yup.. I won't be doing the darkcorp route again.. unfortunately I have 1.1 installed and haven't found a complete fix yet. Checked all the links and did some more reading...

    Here is what I did:

    -I updated IOS249 to rev 17 as found in the ModPack from Mauifrogs Guide - most PALs work now but Modern Warfare blackscreens after the 'Loading...' text is done, It also disallows the home button (and displays a little 'no home' logo when you press it) but doesn't disconnect the remote like blackscreens usually do.
    -I found the 'IOSs that games use' list and updated the IOS Modern Warfare uses to the one found in the UpdatePack from mauifrogs Guide with no result.
    -Revirginized via Dogeggs and resoftmodded via mauifrogs (third time is the charm?) to get as close to my previous set of IOSs as possible.

    and... here are my new syscheck results:

    Syscheck Results



    I will continue to search for a proper darkcorp 1.1 uninstall but I'm not sure if it's necessary or safe now.. I think I need to find the specific IOS's in question and fix just them..
    I will also search for the specific IOS55 that Modern Warfare uses and install that.

  10. #8
    Senior Member Krank's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    8,895
    Thanks
    953
    Thanked 4,319 Times in 2,128 Posts
    Blog Entries
    7
    First of all, stop virginizing your wii. You are not helping of fixing anything by doing that. Second games from USB don't use IOS they use the cIOS. You have a Drive issue or an issue with the Rip/game image.
    Damn I suck!!!!

  11. 1 User Says Thank You Krank For This Useful Post


  12. #9
    New Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    7
    Thanks
    5
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    All of my games work again. It was IOS249 to fix the PAL issue and the USB drive was the issue with Modern Warfare. I had thought that the image was the problem in the first place and had replaced it but the drive has bad blocks. (Thanks Krank) It took a FAT32 format and diskscan to establish where.
    Solution: the first game I write on the drive will always be a small (~1GB) buffer game to write over the bad blocks.
    I have no more need to mod my wii but I've learned more in the last few days than I have in the last month.

    EDIT:
    I spoke too soon.. I've tested a few more games and I think I'm going to read some more and hope for a Darkcorp 1.1 uninstall update in Ithians Guide. I haven't changed anything since my last syscheck and I'm hesitant to. If someone has a US wii that has been successfully modded only to the specifications of mauifrogs Guide I'd be interested in seeing what their syscheck says. That's where my system was when it ran everything perfectly from USB.
    Last edited by Krank; 10-02-2010 at 03:02 PM. Reason: merge double

  13. #10
    Senior Member
    Retired WiiHacks Staff
    narse1979's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Southern Fairy Land
    Posts
    7,489
    Thanks
    826
    Thanked 1,774 Times in 1,371 Posts
    Blog Entries
    7
    This is the one that is in his guide

    Spoiler

    Last edited by Krank; 10-02-2010 at 03:01 PM. Reason: fixed spoiler


  14. 1 User Says Thank You narse1979 For This Useful Post


Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •