Results 1 to 7 of 7

Thread: wii not seeing fat 32 partition on external seagate expansion 1.5 TB

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    wii not seeing fat 32 partition on external seagate expansion 1.5 TB

    I am having a problem with my new seagate expansion 1.5 TB hard drive. I can get games to load off of the wbfs partition but. Uloader (4.9, 5.0 and 5.1d. Tried all of them) does not see the the fat32 partition so I can play VC/ wiiware games. I checked the compatibility chart but this drive is not on there. I had a 1.5 TB wd that worked fine but crapped out on me and I got this drive instead. I didn't change any settings after I got this seagate but wouldn't work. Like I said normal games work great but fat option does not appear in Uloader. Any help would be greatly appreciated

  2. #2
    New Member
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    ky, u.s.
    Posts
    43
    Thanks
    6
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Blog Entries
    2
    this might be a simple fix. i've done that before. when formatting it did you set the partition as active? if not it won't show up even on the computer. may check into that.

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    seagate hard drive

    Yeah. Its actve. I thought that was the problem so I went and reformatted it but still no go.

  4. #4
    New Member
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    49
    Thanks
    15
    Thanked 1 Time in 1 Post
    How many partitions do you have? I had the same problem as I had 3 partitions wbfs, ntfs and fat32 and I reformatted the whole thing and make second part fat32 and that seemed to sort it, although I was advised it didn't matter.

  5. #5
    New Member
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I've only got the two partitions. wbfs and fat 32. I dont understand how uloader can see the wbfs but not the fat32. ususally its the other way around. my computer sees the partition fine.

  6. #6
    New Member
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    i am kinda having the same problem, wondering if there is something i missed
    Uloader multi partitions problem - GBAtemp.net

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    USA
    Posts
    5,552
    Thanks
    364
    Thanked 2,241 Times in 1,111 Posts
    Blog Entries
    8
    Make sure that both partitions are set as primary, and there may be a setting in uLoader as to which partition you want to play from. I'm not sure, but uLoader probably cannot read from both partitions at the same time.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •