Results 1 to 7 of 7

Thread: Problem with USB Loader GX + External HD

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    23
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Problem with USB Loader GX + External HD

    I can't seem to play games using my external hard drive. It's not a problem with compatibility, in fact I've checked my HD on the compatibility list, and I can even load games onto the HD using the WBFS manager. I became increasingly annoyed with things as I tried using my friend's hard drive instead, and it worked perfectly. So that leads me to believe there is a problem with the HD itself. I have partitioned the drive into two separate partitions, one used for regular files, default settings, and the other formatted using WFBS. However, when I load a game in USB Loader GX, I get the black screen. Any recommendations as to what I should do to my hard drive?

  2. #2
    Junior Member thatfloorguy's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Ohio
    Posts
    1,119
    Thanks
    313
    Thanked 198 Times in 167 Posts
    Blog Entries
    3
    A black screen usually means a missing or out of date ios. Run SysCheck and post the rusults so we can take a look at which ios' are installed. Also take a look at the link for problematic games in my sig if you are having problems with particulair games.
    4.2U / Priiloader / CiosX d2x v6/1TB WD fat32/Wiiflow r415
    ---------------------------------------------------
    Softmod any 4.2 Wii

    Playing Games from USB

    NSMB level editor (Reggie)

    WiiFlow

    Problematic Games?

    Custom Game Channels


  3. #3
    Senior Member Cile's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Australia
    Posts
    5,071
    Thanks
    666
    Thanked 2,303 Times in 1,226 Posts
    Blog Entries
    9
    SysCheck 1.6.rar ...is it one game or all that black screen check that wbfs partition is set to primary

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    23
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    How do I use syscheck? Do I put it on my SD card?

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    23
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Oh, wait, never mind guys, I got it to work. Thanks for trying to help though.

  6. #6
    New Member wiiLike2Hacks's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    253
    Thanks
    26
    Thanked 55 Times in 33 Posts
    Blog Entries
    3
    Quote Originally Posted by 2-Dimensional View Post
    Oh, wait, never mind guys, I got it to work. Thanks for trying to help though.
    You should explain what you did to get it to work, that way other users who run into similar problems would know exactly what to do :P

    -Wii Menu 4.2U / DARKCORP v1.1 / BootMii as boot2 / Preloader v0.30-
    -USB HDD / Wiiflow 2.0 / Triiforce / VC Image-Pack / cIOS Wads-
    Support WiiHacks

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    23
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by wiiLike2Hacks View Post
    You should explain what you did to get it to work, that way other users who run into similar problems would know exactly what to do :P
    Oh, uh...I'm not sure. XD Honestly I think it was just because I didn't follow the FAQ on this site to the letter the last time. Um...Follow the FAQ's! XP

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •