Results 1 to 8 of 8

Thread: Help Please... USB HDD issues

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    19
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Ca Help Please... USB HDD issues

    Well, I'm running a softmodded 4.2u system. Yesterday my wii stopped recognising my harddrive. It happened after I loaded a game on. I have tried removing the game, but still nothing.
    WBFS manager still hass no trouble reading it or loading games etc. I am hoping there is something I can do besides reformatting the HDD, I don;t have anywhere near the space to back up even half the iso's I have loaded. Please help

  2. #2
    Member lfc4ever's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    878
    Thanks
    40
    Thanked 368 Times in 311 Posts
    Do you only have the 1 partition on the drive?

    Where are your USB loaders running from - your SD Card?
    Please remember your manners - say Thank You if someone helped , it doesn't hurt

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    19
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I'm running USB loader GX as a channel, and i have a WBFS partition and a small FAT32

  4. #4
    Junior Member technom8t's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    312
    Thanks
    1
    Thanked 264 Times in 69 Posts
    try powering the wii on first then plugging the USB HDD into it?
    Wii Specs:
    4.1E PAL BootMii as BOOT2,Preloader
    cIOSCORP v3.5 ,IOS 249,Latest cMIOS and cIOS


    Cioscorp v3.4 : DOWNLOAD

    TECHNOM8T's Ultimate SystemMenu Archive


    TECHNOM8T's Ultimate cIOS & IOS Archive

    TECHNOM8T's Ultimate cMIOS & MIOS Archive



  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    6
    Thanks
    8
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Have you tried switching to the other usb port? It only works with the bottom or left one depending on how your wii is positioned. GL

  6. #6
    New Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    19
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I have tried it plugged in when i power on the Wii and plugging in after I have, and yes, it is plugged into the right USB port...

  7. #7
    Junior Member technom8t's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    312
    Thanks
    1
    Thanked 264 Times in 69 Posts
    maybe try re-installing hermes 222/223?
    Wii Specs:
    4.1E PAL BootMii as BOOT2,Preloader
    cIOSCORP v3.5 ,IOS 249,Latest cMIOS and cIOS


    Cioscorp v3.4 : DOWNLOAD

    TECHNOM8T's Ultimate SystemMenu Archive


    TECHNOM8T's Ultimate cIOS & IOS Archive

    TECHNOM8T's Ultimate cMIOS & MIOS Archive



  8. #8
    New Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    19
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Well, sorry about takin so long to respond, had to go to work. Anyways, re-installed the ios's with the files i downloadded in messie's guide... Probably not a good idea... Now I am getting a black screen trying to load USB loader GX with 'Exception (DSI) occured followed by a bunch of codes then Stack dump followed by a bunch of codes, the Code Dump followed by... got this before i actually got he HDD running... guess I'm gonna have to borrow a HD off someone and go abouts reformatting etc... thanks for the try anyways

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •