Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16

Thread: HDD-Was working-Now all games black screen for no reason-This MAY be why

  1. #1
    New Member bigjat69's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Etherland
    Posts
    367
    Thanks
    109
    Thanked 113 Times in 86 Posts
    Blog Entries
    1

    Exclamation HDD-Was working-Now all games black screen for no reason-This MAY be why

    CONFIRMED - Do NOT hook up the HDD and delete games using WBFS Manager or other software. Use wiiflow or whatever USB loader you are using to delete as this updates the cache and drive locations properly. Probs a noob mistake, but hey, thats what I am!



    Please dont think of this as a cross post. I have posted a full reply in the wiiflow installation thread here (awaiting approval) as my issue has only been recreated by myself using wiiflow.

    However if you are now all of a sudden experiencing black screen on all of your games for no apparent reason see if you can remember the first game you ever ripped to the drive and see if that plays.

    Why?

    Because after using WBFS manager to delete an unplayable game (splinter cell - double agent) all games that had been ripped AFTER that title stopped working however this was the second game that i ripped and the first still worked.

    Only way for me was to delete all games, bar the first, and then re-rip. Worked fine after that.

    My gut feeling is that this is why so many people are getting blackscreen issues on previously working drives and possibly why cloning to a bigger drive is causing failures.

    I think somehow the 'positional tags' ie what tells your loader to go and find what game at which location on the WBFS partition are no longer correct and causing a lot of these black screen issues, especially where the whole lot go for no reason.


    I am using wiiflow and HDD details are in sig.

    Would like to see if anyone has had or can recreate this issue (NOT on your HDD full of games please, but if you have a spare only!!!) using other makes of HDD on wiiflow or if other loaders give rise to this issue.

    Also please respond if you do remember deleting a game from WBFS partition just before your problems started.

    See if we can find a common problem to nail those black screens.

    So far I can only think of avoiding this by a) dont delete games from the HDD b) possibly makie custom .png reading DOES NOT WORK for nonworking games, just to prevent hangs.

    Thanks for reading.
    Last edited by bigjat69; 01-28-2010 at 05:22 AM. Reason: wrong URL, poss ways to avoid - Confirmation of issue
    Thank me or Spank me but leave some feedback

    P.S. if you mean thanks hit the 'thanks' button

    If you really mean thanks donate


    Click here> USE IT - How2 get the best 'Search' Results<No Excuses!!

    Please do NOT spoonfeed, Teach 'em how to search & survive


    Failure is the path of least persistence


    4.1E:HBC:Bootmii(IOS):Priiloader v0.3(r32):cIOSrev14:IOS60-patched:WAD Mngr 1.4:Wiiflow 1.1 Full:Wii Shop and IOS61 Installer update:iPlayer:SEAGATE 1TB FreeAgent USB HDD

  2. 4 Users Say Thank You to bigjat69 For This Useful Post


  3. #2
    Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    2,692
    Thanks
    254
    Thanked 396 Times in 369 Posts
    worth a try.
    thank you

  4. #3
    Junior Member Hanmaky77's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    11
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Hi Biggat69,
    My WII console is 4.2U and I'm using Seagate 80GB 2.5'' HDD with USB loader GX. I also get this messages when run the USB loader " IOS236 not available using 36 instead". Any idea what it mean? I hope this information is helpful.

    Thanks you
    Hanmaky77

  5. #4
    New Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    24
    Thanks
    27
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    im on 4.1E and still on rev 13 with 1tb seagate hdd and gx loader.
    will take my hdd to a friends house with a wii on 4.2E rev 14 and see if it works on his, will get back to u with results

  6. #5
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    6
    Thanks
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post
    I get that too (am on 4.2) but the games still load so what the hey !? - If it ain't broke - don't fix it !

  7. #6
    New Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    111
    Thanks
    24
    Thanked 30 Times in 22 Posts
    Quote Originally Posted by Hanmaky77 View Post
    Hi Biggat69,
    My WII console is 4.2U and I'm using Seagate 80GB 2.5'' HDD with USB loader GX. I also get this messages when run the USB loader " IOS236 not available using 36 instead". Any idea what it mean? I hope this information is helpful.

    Thanks you
    Hanmaky77
    Update your loader and the message will go away

  8. #7
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    10
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Im on 4.0E, running latest USB Loader GX. Have encounted a similar issue in wbfs after removing a game. However, it seems to have affected games in no particular install order. Some that have been there since I went to hdd and others more recent.
    I tried to remove via wbfs the broken games and reinstall. This worked, but then another game would not load in its place?

  9. #8
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    96
    Thanks
    1
    Thanked 8 Times in 8 Posts
    I delete and reload games all the time, never had a problem with GX and a 80 GB Samsung.

  10. #9
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    10
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by dudeman1st View Post
    I delete and reload games all the time, never had a problem with GX and a 80 GB Samsung.
    Is that delete and reload on GX or WBFS manager? - In GX appears to be fine, just a problem when using WBFS to do this.

  11. #10
    Junior Member Hanmaky77's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    11
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Us Black screen while running USB Loader GX

    Hey Guy,
    I have get my usb hdd to boot up now after changing the Seagate 80GB to a Fujitsu 180GB. But i still get this error though unable to find ISO236, loading ISO36 instead when loading from USB loader GX. Has long I can boot up from the usb hdd i don't much about the error.

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •