Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 14 of 14

Thread: cloned wd 1tb to 1.5 seagate and not working

  1. #11
    New Member albertbert's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    398
    Thanks
    42
    Thanked 100 Times in 91 Posts
    How did you load the games onto it?

    Im sure you've already seen this guide
    http://www.wiihacks.com/recommended-...r-usb-hdd.html

    But i really dont know what to suggest. Does the drive have any seagate crap on it? Like does it ask you for a password, or anything like that.

  2. 1 User Says Thank You albertbert For This Useful Post


  3. #12
    New Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    29
    Thanks
    2
    Thanked 6 Times in 4 Posts
    allright.... the lastest is, i used the link you sent me and did everything to the "T". it all looked great. i even opened System Commander to see if the wbfs side stated OTHER and it did this time. i thought i was good to go. I loaded a game on it from the iso. still looked good. I went to copy everything back to the fat32 side and it was taking forever. the hdd was even making a clicking sound. this same sound happens when i had al 486 game son and i was brousing the games on wiiflow and the covers took a while to load them all. ANYWAY.... i tried in the wii with just 1 game and same-ol thing.... back to the wii menu like ussual. so you think the hdd is acking too slow and maybe that is why the games wont run? a corrupted hdd perhaps. later today if nothing yet then im gonna reformat back to ntfs and send it back and swap it for the wd 1tb just like my other one. if that dont work then i would like to know if there is a program for the wii that can tell if any problems for the wii and or hdd or tell everything installed and i will list it here and just maybe someone can what is wrong.

  4. 1 User Says Thank You realisticmusic For This Useful Post


  5. #13
    New Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    29
    Thanks
    2
    Thanked 6 Times in 4 Posts
    I FOUND THE PROBLEM!!! it was definately the seagate. but i got it to run perfect! I did some research on that wbfs error. I finally found (through reading many and many forums) that on some seagates you have to download the Freeagent software and change the spin down (since the hdd runs slow) from after 15 min to NEVER. also after you do this then use program ncWBFSTOOL and format the wbfs drive like 3 or 4 times in a row, back to back to back.... (sounds weird but works). then you can use this program to do the same as WBFS Manager but it is more user friendly and the best part is that is copies the games in LESS THAN HALF THE TIME! i copied a game with wbfs manager and it took about 6:45 mins. I use ncWBFSTOOL and deleted the game and did the same game and only took 2:30 mins!

  6. 2 Users Say Thank You to realisticmusic For This Useful Post


  7. #14
    New Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    91
    Thanks
    45
    Thanked 19 Times in 17 Posts
    Make sure you add this to the compatibility post!

  8. 1 User Says Thank You workingmom201 For This Useful Post


Page 2 of 2 FirstFirst 12

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •