Results 1 to 4 of 4

Thread: USB Loader help

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    53
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    USB Loader help

    I installed usb loader on to my first system and everything is working find. I got a new seagate expansion 500g drive and partitioned it. I then copied all the files stright over however USB loader wii not see the games.
    Each harddrive has 2 partitions however the only diference is Drive 1 the games are on the first partition (formatted WBFS) with the USB Loader files are on the second partition (formatted Fat32) and the 2nd (seagate) drive i put the Fat32 USB loader files first and the games on the second partition (formated WBSF).
    any ideas? thanks

  2. #2
    New Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    42
    Thanks
    6
    Thanked 5 Times in 5 Posts

    Ca

    Quote Originally Posted by obtuce View Post
    I installed usb loader on to my first system and everything is working find. I got a new seagate expansion 500g drive and partitioned it. I then copied all the files stright over however USB loader wii not see the games.
    Each harddrive has 2 partitions however the only diference is Drive 1 the games are on the first partition (formatted WBFS) with the USB Loader files are on the second partition (formatted Fat32) and the 2nd (seagate) drive i put the Fat32 USB loader files first and the games on the second partition (formated WBSF).
    any ideas? thanks
    The location of your fat32 partition shouldn't matter i don't think, since i have my harddrive set up with fat32 first than wbsf second.
    From looking at the compatibility chart you HD is showing compatible.

    Are you using this second HD on the same Wii that the 1st HD was working with?
    Is your USB loader set up as a channel or forwarded?
    (USB Loader GX-UNEO_Forwarder.wad', this channel is like a shortcut to the usb loader in apps/usbloader_gx/boot.dol and is handy if you update a lot but requires your sd card in the wii to work.)

    good luck

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    53
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Yes the first drive still works on my Wii. The new drive games plays with neogamma and wiiflow. I installed USB loader "forwarder" on my system. It won't see the drive either by homebrew or the Usb loader channel.

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    4,219
    Thanks
    699
    Thanked 2,296 Times in 1,217 Posts
    Blog Entries
    17
    It's recommended to have your WBFS partition set as primary and active. Yes sometimes usb loaders will load fine when the WBFS partition is secondary, I've had mine work with an HFS+(mac) partition set as primary before, but not every drive will react the same on the Wii.

    I'd say switch your partitions around and try again. If you're drive still isn't registering, at least you've ruled out that potential conflict.

    Oh and this may be redundant, but also make sure you're placing the 2nd drive into the outermost usb slot on the console (Saying this just in case).
    "I think that the Wii is a beautiful piece of hardware, and a broken Wii is a tragedy. It doesn’t matter why or how." -- Bushing

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •