Results 1 to 6 of 6

Thread: Update to Firmware 4.1 problems

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    29
    Thanks
    14
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Update to Firmware 4.1 problems

    Hello,

    I have a Wii softmoded a year ago that I at trying to update using Dogeggs guide 16970.

    Since my Wii was 3.4 I have to complete Step 4 of the guide and when I launch the Firmware Updater 4.1 it comes up with the error:

    "Initializing network .... ERROR! (ret = -116)
    Press any key to restart.

    I am not sure what to do at this point.., I've retried a few times but the same result.

    Also to take into account on the 2nd try I enabled Wiiconnect24 thinking that it might be the problem and it did ask me to update, but I know better and said NO.

  2. 1 User Says Thank You dimitriz For This Useful Post


  3. #2
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    29
    Thanks
    14
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Nevermind, I searched before and didnt find anything, tried goodle and it found the answer of this board.

    http://www.wiihacks.com/recommended-...y-wii-531.html

    Duh!!

  4. #3
    Senior Member
    WiiHacks Staff
    Forum Administrator
    Dr. House @ Wiihacks
    Only Site Donators Can PM Staff
    nightstah's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Repatriated to WH
    Posts
    18,741
    Thanks
    1,896
    Thanked 4,395 Times in 3,688 Posts
    Blog Entries
    5
    You found a post, not the description of the error. Bookmark this thread for future reference. BTW: the top post on your link was my first post here at Wiihacks

    116:
    Network Connection Error Failed to connect to the internet or previous installation failed.

    ^Interestingly no solution posed (unless you didn't have your internet on/configured, that is)

  5. 2 Users Say Thank You to nightstah For This Useful Post


  6. #4
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    29
    Thanks
    14
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Hi,

    I got the SystemMenu-NTSCU-v449.rar from that post and was able to update to 4.1 sucessfully.
    Interesting enough.. I started running into some INet connection problems...

    Trying to load cIOS222 for USB Loader GX results in 116 error.
    I droped my wifeless connection and reconfigured it. It tests out also. The Weather and News channels work also, although News timed out a few times.
    Opera_Internet_Channel_UPDATE_v512_USA.rar
    doesnt even work trying to get to google.com

    The previous softmod I did with Softmodding for Dummies v2, I am not sure if there anything from that install that screwing things up.
    Wifi is working fine with other devices.
    One new thing I noticed with Wii is that it wont shut down when pressing power button. hmmm..

  7. 1 User Says Thank You dimitriz For This Useful Post


  8. #5
    Senior Member
    WiiHacks Staff
    Forum Administrator
    Dr. House @ Wiihacks
    Only Site Donators Can PM Staff
    nightstah's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Repatriated to WH
    Posts
    18,741
    Thanks
    1,896
    Thanked 4,395 Times in 3,688 Posts
    Blog Entries
    5
    That mod is dangerous nowadays for a relatively new Wii; wiihacks doesn't support it, you need to see those folks who put it out on that issue. Also Hermes IOS 222 is a network install and downloads files on the fly... you sure you did get it done since you have connection problems?

  9. 1 User Says Thank You nightstah For This Useful Post


  10. #6
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    29
    Thanks
    14
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Quote Originally Posted by nightstah View Post
    That mod is dangerous nowadays for a relatively new Wii; wiihacks doesn't support it, you need to see those folks who put it out on that issue. Also Hermes IOS 222 is a network install and downloads files on the fly... you sure you did get it done since you have connection problems?
    Are you talking about SystemMenu-NTSCU-v449.rar hmmm...
    I am not sure what to do then, lol.
    Since I was getting error 116 on trying to install the Firmware Updater 4.1

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •