Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: Upgraded softmods, but now games won't run

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    9
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Question Upgraded softmods, but now games won't run

    Dear all,

    My brother's wii was softmoded a while back, but some recent games weren't running. I am now trying to update it, but am not managing to do it successfully.

    Original DVDs run without any issue, but recorded discs, that run flawlessly on my Wii, aren't running on his.
    I'm getting a timeout error when I try to run a game, with either NeogammaR8 or NeogammaR7. And when exiting Neogamma after this, the system just freezes.

    These are the current symptoms... any idea what might be going on? Btw, I'm with system menu 4.1.

    Let me go over the full steps I took, as it might help understanding what's going on:

    I've first followed this tutorial over at wiibrew, in order to setup the homebrew channel and run bootmii:
    Homebrew setup - WiiBrew

    The next step I took was to restore the trucha bug using this guide:
    http://sites.google.com/site/complet...g-guide/trucha

    and have then installed cios 249 using this guide:
    http://sites.google.com/site/completesg/cios/waninkoko


    Thanks in advance!

    Scasquiov

  2. #2
    Senior Member
    WiiHacks Staff
    Senior Moderator
    Only site donators may send a PM to WiiHacks Staff
    oddgriffin's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    New Franklin, Ohio. USA
    Posts
    10,191
    Thanks
    2,204
    Thanked 2,574 Times in 2,010 Posts
    Blog Entries
    2
    Why ask here if you are not gonna use our guides to softmod your wii. Ask at the site that has the guide.
    Sent from my van, down by the river.




    Never quantify your life by comparison. It is always going to be apples to oranges. If you feel the need to always look down on others, you currently do not own enough mirrors------ Tommie Griffin.

  3. 1 User Says Thank You oddgriffin For This Useful Post


  4. #3
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    9
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by oddgriffin View Post
    Why ask here if you are not gonna use our guides to softmod your wii. Ask at the site that has the guide.
    Sorry, I didn't knew about WiiHacks before... Do you think I've done wrong in following those guides?

  5. #4
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    4,219
    Thanks
    699
    Thanked 2,297 Times in 1,217 Posts
    Blog Entries
    17
    Neogamma's giving you a timeout because you're on cIOS38rev16. Rollback to 14 and your issue should go away.

    For future reference, this site is "teh awesomez". The guides here won't steer you wrong.
    "I think that the Wii is a beautiful piece of hardware, and a broken Wii is a tragedy. It doesn’t matter why or how." -- Bushing

  6. 3 Users Say Thank You to Ithian For This Useful Post


  7. #5
    Senior Member
    WiiHacks Staff
    Senior Moderator
    Only site donators may send a PM to WiiHacks Staff
    oddgriffin's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    New Franklin, Ohio. USA
    Posts
    10,191
    Thanks
    2,204
    Thanked 2,574 Times in 2,010 Posts
    Blog Entries
    2
    Don't know, why don't you look at our guides and see if there are things wrong from that data. We are not gonna go learn other guides.
    Sent from my van, down by the river.




    Never quantify your life by comparison. It is always going to be apples to oranges. If you feel the need to always look down on others, you currently do not own enough mirrors------ Tommie Griffin.

  8. #6
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    9
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by Ithian View Post
    Neogamma's giving you a timeout because you're on cIOS38rev16. Rollback to 14 and your issue should go away.
    Hi Ithian, thank you for the reply. You've putted me back on the right track!

    Should it be enough to run the cIOS38 r14 installer? I've tried to do that, but am getting this error message when doing it:

    Installing custom IOS, please wait...
    Install ERROR! (ret = -1035)

  9. #7
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    4,219
    Thanks
    699
    Thanked 2,297 Times in 1,217 Posts
    Blog Entries
    17
    Check out the error link in my sig for 1035. Also might be worthwhile to go through the 3.1-4.1 softmod guide to see what else those guides missed.
    "I think that the Wii is a beautiful piece of hardware, and a broken Wii is a tragedy. It doesn’t matter why or how." -- Bushing

  10. #8
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    9
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Hmm, just found some promissing info on error 1035:
    http://www.wiihacks.com/recommended-...tion-here.html

    Will try this and report back with the results.

  11. #9
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    9
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Looking at the error code list, I was directed to this guide, which I started following:
    http://www.wiihacks.com/recommended-...0-4-1-wii.html

    However, on step 2, when downgrading IOS15, I'm finding this error:

    Step 1: set the revision to 0
    Step 2: Install the ios with low revision
    preparations complete, press A to start step 1....

    Installing ticket...
    Setting the revision to 0...
    Error: ES_AddTitleStart returned -1035, maybe you need an updated Downgrader
    Error: could not set the revision to 0
    Downgrade failed
    Any ideia what might be happening?

  12. #10
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    9
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    After a great deal of searching it appears this may be related with the fact that I have used Trucha bug restorer 1.11 and the cIOS38rev16 installer.

    Maybe this is what is keeping me from using TBR 1.0 and the cIOS38rev14 installer successufully?

    I remember that the installation of cIOS38rev16 went apparently well when i ran it (no error was returned). But I couldn't run any games at the time. Neogamma was giving me the timeout, and GeckOs a "no dvd found" error.

Page 1 of 2 12 LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •