Results 1 to 9 of 9

Thread: USB Loader GX freezes on startup

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    7
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    USB Loader GX freezes on startup

    My USB Loader GX freezes on startup when my HDD is connected. When I start it with a forwarder it freezes after the intro-image. When i start it from HBC, it gives me a "commandline" and stops at "Initialize usb device".

    I know my USB-disk is compatible with my wii, and it have been working before. I even tryed to format it, and start all over again. Do any one of you have a good tip for me?

    And how do i uninstall my USB Loader GX forwarder?

  2. #2
    Retired WiiHacks Staff Tealc's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Sunny Wales, UK
    Posts
    7,152
    Thanks
    502
    Thanked 4,104 Times in 2,453 Posts
    Blog Entries
    1
    Verify your cIOS installation as if it is not installed, or done incorrectly then you can get freezing as the app tries to load.

    As for a forwarder installation, just do the same as tyou do with any other wad. The filename should have given you a clue there.
    Not really doing much Wii stuff these days.

  3. 1 User Says Thank You Tealc For This Useful Post


  4. #3
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    7
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Thanks Tealc.

    How do I verify my cIOS? I have been testing and testing, and it seems like any program that loads for my HDD freezes when trying to find my HDD. Therefor it may be my HDD that disconnect when a program tryes to start it up. Really annoying since it worked earlyer today.

    My HDD is a WD MyBook 500GB. Any idea on how I can prevent it from disconnecting?

    Edit: Now I have tried with another USB HDD and now everything is working. Still wondering though why my 500GB WD isnīt working.
    Last edited by Bonna; 01-01-2010 at 09:03 AM.

  5. #4
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    4
    Thanks
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post
    My Western Digital My Book 500GB was doing the same thing. So far the best way around it is to power up the drive AFTER you load the USB Loader GX.

  6. 1 User Says Thank You blak For This Useful Post

    plo

  7. #5
    plo
    plo is offline
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    1
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Thumbs up

    Quote Originally Posted by blak View Post
    My Western Digital My Book 500GB was doing the same thing. So far the best way around it is to power up the drive AFTER you load the USB Loader GX.
    Thank you! That did the trick! Powering my WD My Book 1TB, after starting the USB Loader GX did the trick! In fact, USB Loader GX says "Waiting for your slow USB Drive" or something like that, and gives a 30 second countdown.

    I should have seen this post before restoring my NAND and doing the whole hack tutorial for my 4.2U all over again! (tutorial link)

    Thanks!

  8. #6
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    i have the same problem. i have followed the guide i had googled for my 4.1u. it freezes up when i plug in my wd 500gb, or the wii wii blue light will blink. i have hermes cios install plus cios38 rev 14 installed. any help would be helpful.

  9. #7
    Senior Member
    WiiHacks Staff
    Senior Moderator
    Only site donators may send a PM to WiiHacks Staff
    oddgriffin's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    New Franklin, Ohio. USA
    Posts
    10,181
    Thanks
    2,200
    Thanked 2,560 Times in 2,006 Posts
    Blog Entries
    2
    Plugged into the top port?
    Sent from my van, down by the river.




    Never quantify your life by comparison. It is always going to be apples to oranges. If you feel the need to always look down on others, you currently do not own enough mirrors------ Tommie Griffin.

  10. #8
    Senior Member
    WiiHacks Staff
    Forum Administrator
    Only Site Donators Can PM Staff
    nightstah's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Repatriated to WH
    Posts
    18,418
    Thanks
    1,827
    Thanked 4,294 Times in 3,608 Posts
    Blog Entries
    5
    Quote Originally Posted by wiiwaseem View Post
    i have the same problem. i have followed the guide i had googled for my 4.1u. it freezes up when i plug in my wd 500gb, or the wii wii blue light will blink. i have hermes cios install plus cios38 rev 14 installed. any help would be helpful.
    That exact same configuration is workin' at this end for me... 500gb Western Digital My Passport Essential 2.5" along with Hermes IOS 222 and Wanni's IOS 249 Rev 14 --- perfectly operational.

    Nightstah

  11. #9
    New Member uberbdon's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    105
    Thanks
    29
    Thanked 11 Times in 10 Posts
    Have you tried the newest GX? I could never run GX without replugging my HD before opening it, the newest one fixed it.

    here's the link

    http://usbloader-gui.googlecode.com/files/r883.dol

  12. 1 User Says Thank You uberbdon For This Useful Post


Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •