Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: IOS Help pleaseeee.....So confused??

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    11
    Thanks
    6
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    IOS Help pleaseeee.....So confused??

    Hi I have went thru various threads, but am unsure as to what i should be doing.

    I DL'd Spilter cell double agent. burned onto DVD-r with imgburn, the game loads 2 initial remote advice screen, and then nintendo licence screen but after then hits black screen . I got IOS patcher and it tells me IOS is I<IOS 30>, I go to Wii Scrubber, and follow instroction but sys says only IOS9 - 64-v516.wad [0x1] [ox5CE00][0x17CD80][3]??

    They dont match??? I am unsure what to do next? I was thinking I need to download and install and run Ios30??? so tried that with nus downloader. went to wad manager and installed a ios30 there were a coup[le of versions, but i read somewhere that the v is not game load spesific as long as th correct ios ... is installed. I installed it , but i dont know if i then need to do something on my wii?? to make the wii use it?? As i say i dont know if i am on the right track at all. I hope this makes sense.

    have 4.2e, have hbc, neogamma R8 beta 7, IOS249 (rev14) hope thats the required info.

    :-)

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    4,784
    Thanks
    787
    Thanked 1,791 Times in 1,262 Posts
    Blog Entries
    5
    In the You Failed to Search link in my signature there's a guide by Tealc to find out which ios games use to run, and also a link there to get the latest ios's as wad files.

  3. #3
    Retired WiiHacks Staff Tealc's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Sunny Wales, UK
    Posts
    7,152
    Thanks
    502
    Thanked 4,104 Times in 2,453 Posts
    Blog Entries
    1
    IOS30 is a System IOS and should not be used normally as a game IOS, unless the ISO you have has been patched to use it. As you get so far into the game I suspect that this ISO is corrupted and probably needs replacing, although you could try patching it with IOSPatcher to use a game IOS instead, which one though beats me. Check the IOS thread for ideas http://www.wiihacks.com/recommended-...s-use-run.html
    Not really doing much Wii stuff these days.

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    11
    Thanks
    6
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I have now spent 2 days trying to resolve this, it seems that the consensus on this forum is a black screen = wrong ios. So right ios = game should play

    Thanks for your suggestions, both of these links i have been on before posting. I downloaded IOS30(now pointed out by tealc that not normally a game ios) using Tealcs nus downloader tut and have been thru his ios games list.. I am looking for confirmation that i am in the right dirrection?? do i just need to find the Ios for Splinter cell double agent, install it with wad manager and when i put the disc in the black screen should not just stick there???

    the ios's not matching between wiiscrubber and IOS patcher has confused me as i dont really understand why this is the case.

    I just cant think what to do next??? Sorry if a am being a little thick :-(

  5. #5
    Retired WiiHacks Staff Tealc's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Sunny Wales, UK
    Posts
    7,152
    Thanks
    502
    Thanked 4,104 Times in 2,453 Posts
    Blog Entries
    1
    If the game requires an IOS it won't even get to the strap screen, let alone a license screen.

    As I said the game iso has probably been patched to run under a different IOS than intended by the game designer. You could try patching it to IOS53 or IOS55 as they run all the latest games.
    Not really doing much Wii stuff these days.

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    USA
    Posts
    5,552
    Thanks
    364
    Thanked 2,241 Times in 1,111 Posts
    Blog Entries
    8
    The Splinter Cell Double Agent ISO needs to be patched to 249 using IOSpatcher and then burned to a disc, it will not boot from a USB Loader. And, if you have a game save from the retail disc, delete that from the internal memory before creating a game save from the patched ISO.

    look here for more info, look at problem category 1 -
    http://gbatemp.net/index.php?showtopic=123307

    The "Splinter Cell not loading" topic has been covered may times, I did a search and came up with a post from 2 days ago.
    Last edited by Stomp_442; 12-26-2009 at 12:31 PM.

  7. 3 Users Say Thank You to Stomp_442 For This Useful Post


  8. #7
    Senior Member
    WiiHacks Staff
    Senior Moderator
    Only site donators may send a PM to WiiHacks Staff
    oddgriffin's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    New Franklin, Ohio. USA
    Posts
    10,176
    Thanks
    2,195
    Thanked 2,559 Times in 2,005 Posts
    Blog Entries
    2
    I had no idea you couldn't load that game from usb.

  9. #8
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    11
    Thanks
    6
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Tealc

    Once i have used wad manager to install a diff iso, do i need to do something else to make my wii use it? does it just use it and i would stay on that ios till i encounter any other gaming issues? Another thing...if u say these 2 ios's play all the games, should i just be installing them anyway?

  10. #9
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    11
    Thanks
    6
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by Stomp_442 View Post
    The Splinter Cell Double Agent ISO needs to be patched to 249 using IOSpatcher and then burned to a disc, it will not boot from a USB Loader. And, if you have a game save from the retail disc, delete that from the internal memory before creating a game save from the patched ISO.

    look here for more info, look at problem category 1 -
    General softmod backup launching compatibility guide - GBAtemp.net

    The "Splinter Cell not loading" topic has been covered may times, I did a search and came up with a post from 2 days ago.
    trying...willl let u know if works for me> Thanks

  11. #10
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    USA
    Posts
    5,552
    Thanks
    364
    Thanked 2,241 Times in 1,111 Posts
    Blog Entries
    8
    I keep waiting for USB Loader support, but never happens. I see red steel can be booted with Configurable USB Loader and the option to load with the alt dol, but Splinter Cell still dont work, I'm going to update my loader right now, I heard that v50 is out. Splinter Cell is the first thing I check with each USB Loader CFG update, I will be the first to report when Splinter Cell boots with USB Loader.

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •