Results 1 to 8 of 8

Thread: Freeze Problem: Tales of Symphonia - Dawn of the New World

  1. #1
    New Member WalnutJack's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    18
    Thanks
    3
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Freeze Problem: Tales of Symphonia - Dawn of the New World

    I can start this game with usb gx loader and uloader with no problems.
    It seems to work fine but after I finished the fight against Lloyd in the dungeon, I need to go through a tunnel. But if I go through the tunnel the game freezes up. I replay the scene again and again - still freezes.
    The intro of the game freezes too! (I skiped it so I can play)
    I can play the game with no problem till that tunnel scene.

    I tried to start it with ISO 249 and 222 - didn't work
    My other games just work fine with usb gx loader =/
    I also checked if the game has something special about it - but that's not really the problem.

    If you have any idea what I could do please reply -thx

  2. #2
    Senior Member messie's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    5,118
    Thanks
    68
    Thanked 7,150 Times in 1,065 Posts
    sounds to me it is a corrupted iso. Try launching it with neogamma, it is the only one that works for me for this game. if nothing, then try redownloading it

  3. #3
    New Member WalnutJack's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    18
    Thanks
    3
    Thanked 1 Time in 1 Post
    I tried to load it with neogamma but everytime I do the screen gets green =(
    Do I need to change settings or something?

  4. #4
    Senior Member messie's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    5,118
    Thanks
    68
    Thanked 7,150 Times in 1,065 Posts
    apparently its off-region.. try messing with the force pal/ntsc settings of neogamma. also, what firmware are you on?

  5. #5
    New Member WalnutJack's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    18
    Thanks
    3
    Thanked 1 Time in 1 Post
    I got 4.2 E.
    I can't get rid off the green screen =(

  6. #6
    Senior Member messie's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    5,118
    Thanks
    68
    Thanked 7,150 Times in 1,065 Posts
    what region is he game?

  7. 1 User Says Thank You messie For This Useful Post


  8. #7
    New Member WalnutJack's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    18
    Thanks
    3
    Thanked 1 Time in 1 Post
    the game is a pal version.
    my wii is pal too.

    *I tried to start it with neogamma with different Forces pal/ntsc - still green screen =/
    Why does the game start with no problem on usb gx loader??
    Last edited by WalnutJack; 12-25-2009 at 03:12 PM.

  9. #8
    New Member WalnutJack's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    18
    Thanks
    3
    Thanked 1 Time in 1 Post
    messie I reput it into my drive and it worked!
    thanks ;D
    but this time i used a updated version of WBFS Manager.
    Well it works now with no problem!
    thx

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •