Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Problem with USB loaders recognizing external hd

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    USB Loaders don't recognize external hd

    Hi everyone,

    I softmodded my Wii using Dogeggs' tutorial. I went from firmware 3.1U and upgraded to 4.0u to 4.1U. I installed USB loader gx, uloader, neogamma, and configurable usb loader. None of these recognize my external HD (iomega 500gb mdhd500u value series). I checked the compatibility list and this one has not been tested. I have cIOS rev15 and have installed hermes ios222/223 trying a combination of merged versions as well as unmerged. i am also using the usb port closest to the edge.

    Any clues as to how my external can get recognized? or should i retry to softmod it? Thanks for your help!
    Last edited by techkid; 12-24-2009 at 01:02 AM.

  2. #2
    New Member
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Johannesburg, South Africa
    Posts
    26
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Hi Techkid

    I am using Gx loader and have had a similar problem. Have you tried booting gx loader without the drive connected and then connecting while it is busying searching for the drive?

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    hi jarpay,

    i just tried what you said and it still doesnt work. any other tips?

  4. #4
    New Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    13
    Thanks
    0
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Download usb loader gx ulnr r600 wad file it seems to recognize drives quickly. I am also assuming you have tried the other usb port on your wii

  5. #5
    Banned
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    0100111001001010
    Posts
    3,704
    Thanks
    293
    Thanked 813 Times in 642 Posts
    Try to use the outermost USB port, or it could just be that your HDD is not compatible

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    so i installed usb loader gx unlr r600. when i run it on cios222, the hard drive's light blinks but it the program doesnt recognize the drive. when i run it on cios249, the countdown freezes and there is not response from the harddrive. must be a compatibility problem?

  7. #7
    Banned
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    0100111001001010
    Posts
    3,704
    Thanks
    293
    Thanked 813 Times in 642 Posts
    Quote Originally Posted by s0ur View Post
    Try to use the outermost USB port, or it could just be that your HDD is not compatible
    ^^ apparently you didn't read that post :P Facepalm FTW!
    Last edited by s0ur; 12-24-2009 at 08:14 PM.

  8. #8
    New Member
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Johannesburg, South Africa
    Posts
    26
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Sorry silly question but has the drive been formatted to wbfs?

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by JarPay View Post
    Sorry silly question but has the drive been formatted to wbfs?
    oh it was formatted wbfs but i figured out it was uncompatible with the wii. i changed to a different external and everything's working now. thanks!

  10. #10
    New Member
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Johannesburg, South Africa
    Posts
    26
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    sweet like a curried buffalo...

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •