Results 1 to 4 of 4

Thread: Trying to update to 4.1 using 3.1-4.1 softmod guide, got an error at the end and it

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    103
    Thanks
    34
    Thanked 6 Times in 5 Posts

    Trying to update to 4.1 using 3.1-4.1 softmod guide, got an error at the end and it

    didn't install 4.1 I restarted by pushing any button and went to check what version the wii is and it is still 3.4. I am using the 3.-4.1 tutorial and was n step 4, it installed everything succesfully, but when it was installing 4.1u it said error and i had to restart. Any suggesions. I am connected to the internet and I have a sandisk 2 gig SD card with about 1.5 gigs of freespace

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    116
    Thanks
    9
    Thanked 30 Times in 29 Posts
    You probably just got disconnected from the internet in the Safe 4.1 updater, so just retry. Make sure your internet connection is strong enough.


    3.1-4.1 Softmod Tutorial (Works on all wii's!)

    Wii 4.1u | Bootmii (IOS) | Priiloader 0.2 (Rev 32) | HBC 1.0.6 | Neogamma R8 Beta 7 and Neogamma RC3* | USB Loader GX REV 919


    Press the Thanks button if I have helped you in any way!

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    103
    Thanks
    34
    Thanked 6 Times in 5 Posts
    Quote Originally Posted by finaltriumph View Post
    You probably just got disconnected from the internet in the Safe 4.1 updater, so just retry. Make sure your internet connection is strong enough.
    I just tried again and it downloads everything up until the last one it says system menu 4.1 u please wait
    installing title...error! (ret - -1036)

    Press any button to restart...

    Edit" Do I need to put the 4.1 update in the SD card? All I have is the files that I downloaded from the tutorial

    Edit: I think i figured it out, I fhad not installed the patched ios 60 from was manager, I read the tutorial wrong and thought that was done in the next step. Redownloading right now hopefully it will work. I will update once it's done

    Edit: it worked
    Last edited by tooquick; 12-13-2009 at 06:58 PM.

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    116
    Thanks
    9
    Thanked 30 Times in 29 Posts
    Quote Originally Posted by tooquick View Post
    I just tried again and it downloads everything up until the last one it says system menu 4.1 u please wait
    installing title...error! (ret - -1036)

    Press any button to restart...

    Edit" Do I need to put the 4.1 update in the SD card? All I have is the files that I downloaded from the tutorial

    Edit: I think i figured it out, I fhad not installed the patched ios 60 from was manager, I read the tutorial wrong and thought that was done in the next step. Redownloading right now hopefully it will work. I will update once it's done

    Edit: it worked
    Yep. ISO 60 patched was required.

    Congrats.


    3.1-4.1 Softmod Tutorial (Works on all wii's!)

    Wii 4.1u | Bootmii (IOS) | Priiloader 0.2 (Rev 32) | HBC 1.0.6 | Neogamma R8 Beta 7 and Neogamma RC3* | USB Loader GX REV 919


    Press the Thanks button if I have helped you in any way!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •