Results 1 to 7 of 7

Thread: I'm getting 1053 error which I shouldn't have/

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    5
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    I'm getting 1053 error which I shouldn't have/

    every game i burn and try on my wii (did everything in this tutorial http://www.wiihacks.com/recommended-...d-any-wii.html ) gets me a 1053 error (in neogamma). I have upgraded my wii to 4.1


    I searched the forum, and everyone says it's because of a new drive ninty puts in the wii, but mine was bought in 2007 only 4 months after the console was released. any ideas?

    i used DVD-R verbatim.

    the games i've tried are

    PAL

    New super mario bros wii.
    Little King story

    NTSC

    excite bots
    no more heroes

  2. #2
    Banned
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    0100111001001010
    Posts
    3,704
    Thanks
    293
    Thanked 813 Times in 642 Posts
    Go Wii Drive Chip Database to cross reference your serial number to see if you have the drive. To completely rule out the drive.
    Last edited by s0ur; 12-07-2009 at 04:47 PM.

  3. #3
    Senior Member
    WiiHacks Staff
    Senior Moderator
    Only site donators may send a PM to WiiHacks Staff
    oddgriffin's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    New Franklin, Ohio. USA
    Posts
    10,193
    Thanks
    2,206
    Thanked 2,579 Times in 2,012 Posts
    Blog Entries
    2
    i would bet a lens cleaning is needed

  4. #4
    New Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    5
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I have the D2B drive

  5. #5
    Senior Member
    WiiHacks Staff
    Senior Moderator
    Only site donators may send a PM to WiiHacks Staff
    oddgriffin's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    New Franklin, Ohio. USA
    Posts
    10,193
    Thanks
    2,206
    Thanked 2,579 Times in 2,012 Posts
    Blog Entries
    2
    you a smoker quaro?

  6. #6
    New Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    5
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by oddgriffin View Post
    you a smoker quaro?
    nope.

    and I found out what's wrong. I was burning my games with nero 7. I tried imgburn and they work. well kind of (little king story works no more heroes and mario doesn't but it's because of different problems not because of the 1053 error)

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    20
    Thanks
    13
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    What is your wii pal or ntsc ? I use nero 7 and DVD-R Verbatim and I have no problem except any pal games don't have alot of colour but I can stilll play them.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •