Results 1 to 6 of 6

Thread: problems

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    17
    Thanks
    8
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Red face problems

    ok, heres what i got so far. installed softmod per tutoral on this site. had one possible mistake when i updated to 4.1, i did not install IOS60-patched because i thought it read only if it was already 4.1 i had 3.4. so installed preloader and reset wii, did not bring up preloader. so then installed IOS60-patched and then reinstalled preloader. that part worked fine then but when i went to install hacks on system menu, come up as could not find hack.ini. now i checked the sd card its there, i found another download for, it too did not work. i put a copy to every folder thinking had wrong dir, still nothing. so everytime it starts up, got this error on screen. is there something i can do, i read that this really wasn't neccessary, so can i just remove it somehow?.
    next thing i having trouble fiquring out, tranfering over4 gig to usb drive, it won't let me because of windows limit, can wii detect ntfs instead of fat32? and is there a special program i can get to view the iso files of the games, every product i tried give me corrupt error, which at first i was deleting all of them,lol. what a lot of wasted time there. well if anyone could help, i'd sure apreciate it. thankssss..

  2. #2
    Retired WiiHacks Staff ShadowSonic2's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Green Hill Zone
    Posts
    3,662
    Thanks
    295
    Thanked 3,899 Times in 988 Posts
    Blog Entries
    47
    Well, you did a make a mistake.
    Preloader should only be installed on supported menus (3.2, 4.0, 4.1 or 4.2), installing it on any other menu will brick you, which you did.

    So you're gonna need to fix the problem, this will take you to 4.1, from there you can install Preloader.

    Two things before you begin, your sd card must be formatted to FAT32 and it must be a regular SD Card not SDHC. Secondly, make sure your internet is connected to your wii. Now follow this:
    http://www.wiihacks.com/recommended-...l-working.html

  3. 1 User Says Thank You ShadowSonic2 For This Useful Post


  4. #3
    Senior Member WiiJohn's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    5,953
    Thanks
    183
    Thanked 2,022 Times in 1,205 Posts
    Blog Entries
    11
    Quote Originally Posted by davey2bit View Post
    ok, heres what i got so far. installed softmod per tutoral on this site. had one possible mistake when i updated to 4.1, i did not install IOS60-patched because i thought it read only if it was already 4.1 i had 3.4. so installed preloader and reset wii, did not bring up preloader. so then installed IOS60-patched and then reinstalled preloader. that part worked fine then but when i went to install hacks on system menu, come up as could not find hack.ini. now i checked the sd card its there, i found another download for, it too did not work. i put a copy to every folder thinking had wrong dir, still nothing. so everytime it starts up, got this error on screen. is there something i can do, i read that this really wasn't neccessary, so can i just remove it somehow?.
    next thing i having trouble fiquring out, tranfering over4 gig to usb drive, it won't let me because of windows limit, can wii detect ntfs instead of fat32? and is there a special program i can get to view the iso files of the games, every product i tried give me corrupt error, which at first i was deleting all of them,lol. what a lot of wasted time there. well if anyone could help, i'd sure apreciate it. thankssss..
    Your hacks.ini has to be for your system region, ie 3.2E is 290
    FAT32 has a limit of 4GB, so use NTFS for full ISO's
    Best to have two partitions WBFS and NTFS.

  5. 1 User Says Thank You WiiJohn For This Useful Post


  6. #4
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    17
    Thanks
    8
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    OK, i did install 4.1 update 1st, then installed preloader. then i went back and installed patch, then installed preloader again. it sais only install patch if 4.x version. atleast thats how i took it. everything seems to work ok, just get the error for not finding it, i will see if i can download the other version if i have wronge one and see if that works.
    i,m gonna clear one of my hdd and try using it instead of usb flash drive. with ntfs and wbfs and see how that goes. thanks for the help guys...

  7. #5
    Retired WiiHacks Staff ShadowSonic2's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Green Hill Zone
    Posts
    3,662
    Thanks
    295
    Thanked 3,899 Times in 988 Posts
    Blog Entries
    47
    Maybe preloader isn't finding the hacks.ini because you either:

    1) Have a SDHC Card (a SD card larger than 2 GB)

    2)Your SD Card isn't formatted to FAT32

    3) The hacks.ini isn't on the root of your sd card

  8. 1 User Says Thank You ShadowSonic2 For This Useful Post


  9. #6
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    17
    Thanks
    8
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    ok, appearently the 4.1 install didnt take, i reinstalled it, then patch, then preloader, with the 449v hack.ini file everything works great, thank you all for your help

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •