Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 33

Thread: priiloader killed my system menu

  1. #1
    New Member KaiEnix's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    England
    Posts
    77
    Thanks
    4
    Thanked 17 Times in 11 Posts

    priiloader killed my system menu

    Hey guys I really need help, I had just finishing modding my wii to play backups and all went fine. I was told to install priiloader to be safe so I did. When it finished it all seemed fine but now it won't let me boot my system menu at all! I couldnt back up my nand as I couldn't install bootmii to boot 2 only to ios as im on 4.2.

    Any help would be greatly apreciated plz plz plz help!

  2. #2
    Noob
    Join Date
    May 2009
    Posts
    36
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    turn on your wii by pressing the power button and hold the reset key. It should bring you to the priiloader menu. Go to settings and everything else is self explanatory

  3. #3
    New Member KaiEnix's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    England
    Posts
    77
    Thanks
    4
    Thanked 17 Times in 11 Posts
    Sorry maybe I explained it wrong, my point is that even if I select system menu it wont load it! the system menu must be corrupt or something I cannot access the system menu through priiloader or a boot. anything else i can do?

  4. #4
    Senior Member
    WiiHacks Staff
    Senior Moderator
    Only site donators may send a PM to WiiHacks Staff
    oddgriffin's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    New Franklin, Ohio. USA
    Posts
    10,190
    Thanks
    2,206
    Thanked 2,577 Times in 2,011 Posts
    Blog Entries
    2
    Quote Originally Posted by KaiEnix View Post
    Hey guys I really need help, I had just finishing modding my wii to play backups and all went fine. I was told to install priiloader to be safe so I did. When it finished it all seemed fine but now it won't let me boot my system menu at all! I couldnt back up my nand as I couldn't install bootmii to boot 2 only to ios as im on 4.2.

    Any help would be greatly apreciated plz plz plz help!
    Before preloader, you must install this ios70 patched unrar in the wad folder in your SD card and install with wadmanager, using ios249. must be done before prloader is installed.

    is this what was forgotten?

  5. #5
    Noob
    Join Date
    May 2009
    Posts
    36
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    does your dvd drive blink twice when you turn it on? Do you only get a black scrreen?

  6. #6
    New Member KaiEnix's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    England
    Posts
    77
    Thanks
    4
    Thanked 17 Times in 11 Posts
    First thing I did was install dvdx, homebrew, bootmii as ios.

    then I followed this:
    HOWTO: Setup a System Menu 4.2 Wii for playing backups of commercial games with uLoader Ade's Softmodding Wii blog

    this worked fine and backups worked.

    then I followed this for priiloader:
    HOWTO: Install Priiloader to help prevent system bricks if you cannot use Bootmii as boot2 Ade's Softmodding Wii blog

    I dont get a blackscreen, I boot my wii and priiloader loads automatically, i can still use homebrew channel. If I click system menu, the screen just blinks and stays on priiloader.

    Thank you for taking time to help me guys I appreciate it.


    EDIT: Also if I click "installed file" on preloader it says error autobooting file. try reinstalling! could not open file!

    If that helps any....
    Last edited by KaiEnix; 12-02-2009 at 06:12 AM.

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    15
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Im having same Issue Where only priiloader loads but Cant access Wii's System Menu

    I Installed Priiloader and I cant go back to System Menu any more. Any idea how to fix it? is there a way to remove Priiloader or Reinstall it so that I can have access to Wii Menu? I tried holding "reset" button while starting. That didnt work either. Below are pix of my Priiloader on my 4.2 Wii that was bought in US in Nov. 2009

    Any help is appriciated.
    Thanks in advance




  8. #8
    Senior Member
    WiiHacks Staff
    Senior Moderator
    Only site donators may send a PM to WiiHacks Staff
    oddgriffin's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    New Franklin, Ohio. USA
    Posts
    10,190
    Thanks
    2,206
    Thanked 2,577 Times in 2,011 Posts
    Blog Entries
    2
    the person who started this thread got answers in another thread.

    http://www.wiihacks.com/wiihacks-new...nt-load-2.html

    should probably make a tutorial for this since everyone refuses to install the ios60 or ios 70 -patched

  9. #9
    New Member KaiEnix's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    England
    Posts
    77
    Thanks
    4
    Thanked 17 Times in 11 Posts
    Hey guys, just to let you know I fixed it. check this post:
    http://www.wiihacks.com/general-home...nu-back-5.html

    For guy 2 posts up you will need to get the latest ios70 from nus and the system menu wad that corresponds with your system menu, substitue them into this post in the link and it will work.

  10. 2 Users Say Thank You to KaiEnix For This Useful Post


  11. #10
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    15
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    would be nice if there was a Tutorial Video for us n00bs how to "fix this" I know alot about PC's & Jailbreaking iphones and the kind of apps and features u can get after hacking thos. but Im new to WII. Just got it Last week. Thanks again for any help.

Page 1 of 4 123 ... LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •