Results 1 to 10 of 10

Thread: Noob has WBFS Manager prob

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    4
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Noob has WBFS Manager prob

    Hi all,
    Yes im fairly new to all this so if i annoy pls cut me some slack.
    I have just installed homebrew etc and want to now run games from ext usb (500 gig FreeAgent) have followed tutorial from here to format a partition on it as WBFS Manager, all seems to work using WBFS it sees my partition it says its formatted it ok, it lets me browse my ISO's and add them to the right hand pane, I then click on ADD to WBFS partion and it says its done it ok but there is never anything comes up in left hand pane...????If i restart the prog and load same Drive it still shows as empty....and yes I have googled it and no one seems to have this problem....any ideas please

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    81
    Thanks
    0
    Thanked 16 Times in 14 Posts

    Us

    did you also click add to drive.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    4
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by bran View Post
    did you also click add to drive.
    Yes, I have done all steps to the letter......when I click Add To drive it gives a confirmation window with a progress bar (which starts off relatively slow, thens zips straight to end saying its been added ok...but still nothing shows..?

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    81
    Thanks
    0
    Thanked 16 Times in 14 Posts

    Us

    what version are you using.

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    4
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    30.01 (86)o.s

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    81
    Thanks
    0
    Thanked 16 Times in 14 Posts

    Us

    ummm! ok! i also had the same problem.nothing shows up.mine didn't show up because my sd card is 1gb.im going to get a 50gb flash drive and i'll try it and let you know what i did.

  7. #7
    Junior Member mcav's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Townsville, North Queensland, Australia
    Posts
    51
    Thanks
    22
    Thanked 7 Times in 7 Posts
    on your pc go to admin tools load computer managment storage and check the partition on the hard drive some hd have a boot partition of only a few meg if the drive has 2 partitions delete the first and reformat with wbfs it's worth a shot.
    Wii,, wasabi dx,, H/B,, 4.1E,, 320Gig WBFS/FAT32,, Bootmii/boot2,, CISO38rev17,, Hernes222/223 v4,, Usbloader gx 899,,

  8. 1 User Says Thank You mcav For This Useful Post


  9. #8
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    4
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I think I've sussed it. I bought a Brand new WD 1TB Essential and works a treat, I think its because I had data I couldnt afford to delete on other drive so as I created a 2nd partition for wbfs when it may need to be either only or at least first partition on drive.
    If i ever get round to doing that to the drive I will test to try out my theory and report back here in case anyone else has same problem......ty all

    Have Now formatted original HD that was problem with WBFS as FIRST partition and all works ,
    so it appears that although things appear to be working with it as 2nd partition it actually doesnt,
    the WBFS partition must be the only partition or The 1st partition
    Last edited by GazzaWii; 11-29-2009 at 01:01 AM.

  10. #9
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I suffering the same issue as stated in the original post, some of the iso's i attempt to copy to the wbfs drive do not appear in the left window once the coping has completed, i get the completed adding entires to wbfs drive message, but nothing appears listed in the left window. USB loader states no games found when the drive is plugged in to the wii, but shows the drive has data on it.
    Whereas several other games copy to the flash drive and work ok and i have no issue in playing these.
    Can any one offer some advice, i would dearly like to play SSBB from backup
    Thanks

  11. #10
    Junior Member mcav's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Townsville, North Queensland, Australia
    Posts
    51
    Thanks
    22
    Thanked 7 Times in 7 Posts
    Have you checked the hd with diskmanager to see if if has a boot partition i had this problem with WD Notebook drive it had a boot partition on it i deleted the boot partition and then formated again with WBFS and all has been fine since hope this helps
    Wii,, wasabi dx,, H/B,, 4.1E,, 320Gig WBFS/FAT32,, Bootmii/boot2,, CISO38rev17,, Hernes222/223 v4,, Usbloader gx 899,,

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •