Results 1 to 4 of 4

Thread: Problem with USB Loader GX...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Unhappy Problem with USB Loader GX...

    I'm having a big issue with USB Loader GX
    For some reason, whenever I choose a game, it won't start.
    It simply just goes to a black screen for a second, then goes back to the Wii menu.

    I'm running on 4.2U firmware, with cIOS38 rev14 (seeing as rev15 doesn't work).
    I also have Hermes latest cIOS 222 rev4 if that helps.
    As for the USB Loader, I'm using rev842, and the HDD I'm using is the Western Digital Passport 320GB.

    I checked the compatibility list for the USB Loaders, and it said my WD 320GB works fine.

    I really don't know what the problem can be.
    I'm pretty sure I'm updated to the latest possible.
    Oh and if this also helps, I only tested 2 games so far: New Super Mario Bros Wii and Wii Sports Resort, both giving me the same results.

    So does anyone at all have any answers?
    Please, I need all the help I can get!

  2. #2
    Senior Member
    WiiHacks Staff
    Senior Moderator
    Only site donators may send a PM to WiiHacks Staff
    oddgriffin's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    New Franklin, Ohio. USA
    Posts
    10,190
    Thanks
    2,206
    Thanked 2,577 Times in 2,011 Posts
    Blog Entries
    2
    Quote Originally Posted by roxasora19 View Post
    I'm having a big issue with USB Loader GX
    For some reason, whenever I choose a game, it won't start.
    It simply just goes to a black screen for a second, then goes back to the Wii menu.

    I'm running on 4.2U firmware, with cIOS38 rev14 (seeing as rev15 doesn't work).
    I also have Hermes latest cIOS 222 rev4 if that helps.
    As for the USB Loader, I'm using rev842, and the HDD I'm using is the Western Digital Passport 320GB.

    I checked the compatibility list for the USB Loaders, and it said my WD 320GB works fine.

    I really don't know what the problem can be.
    I'm pretty sure I'm updated to the latest possible.
    Oh and if this also helps, I only tested 2 games so far: New Super Mario Bros Wii and Wii Sports Resort, both giving me the same results.

    So does anyone at all have any answers?
    Please, I need all the help I can get!
    did you look in the games section? or use the search feature for these games? they require additional system files and have threads and specific tutorials on the issue

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Yea, I remember seeing that Wii Sports resort uses RZTE01.dol, which I have and will try now.

    As for NSMBW, I downloaded the fixed/patched NTSC-U version, and it still won't work.
    I'll try with more games that I have and see what happens.

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    USA
    Posts
    5,552
    Thanks
    364
    Thanked 2,241 Times in 1,111 Posts
    Blog Entries
    8
    Don't forget that Wii Sport Resort needs that Wii Motion Plus attachment plugged into the bottom of your Wiimote, or the game will not work.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •