Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 20

Thread: Newbie in need pls

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    16
    Thanks
    11
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Newbie in need pls

    --------------------------------------------------------------------------------

    Hi all i'm a noob to all this soft modding, i managed to do my lads wii no proplem. Then my friend found out what i'd done and then brought his roud for me to do he's was on 3.4e i've followed the guide i've messed up some where cause i've bricked it and like an idiot i've not got a nand, but can still get into boot mii, hbc and even the preloader menu can some one help please i dont fancy buy him a new wii for xmas and me having a pretty looking door stop. many thanx in advance

  2. #2
    Retired WiiHacks Staff Tealc's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Sunny Wales, UK
    Posts
    7,152
    Thanks
    502
    Thanked 4,103 Times in 2,453 Posts
    Blog Entries
    1
    What stage did you get to when you experienced the problem? What tutorial did you follow? Was yours at 3.4e too when you did it? Did you install bootmii as boot2 or as IOS?
    Not really doing much Wii stuff these days.

  3. 1 User Says Thank You Tealc For This Useful Post


  4. #3
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    16
    Thanks
    11
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    i got all the way to step 4 of (Dogeggs guide) where it says its optional to update to 4.1 just skip so i did. Then caried on with the final step then in preloader menu it didn't work there was nothing i could enable or disable, and now i'm stuck yeh it was 3.4e and yeh i installed it as boot2 not ios many thanx

  5. #4
    Retired WiiHacks Staff Tealc's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Sunny Wales, UK
    Posts
    7,152
    Thanks
    502
    Thanked 4,103 Times in 2,453 Posts
    Blog Entries
    1
    You misunderstood the tutorial, in particular these words.

    Quote Originally Posted by DogEggs Tutorial
    If you are on 3.3 or 3.4 then you must update.
    Preloader doesn't work with 3.4 and that's the reason why you bricked it.

    If you installed Bootmii as boot2 then you can recover this.

    When you start the Wii do you get the bootmii screen, you know the one with 4 boxes? One says, Wii, one says Homebrew etc...
    Not really doing much Wii stuff these days.

  6. 1 User Says Thank You Tealc For This Useful Post


  7. #5
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    16
    Thanks
    11
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    yeh thats what comes up.

  8. #6
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    16
    Thanks
    11
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    i can get into the homebrew etc is it saveable

  9. #7
    Retired WiiHacks Staff Tealc's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Sunny Wales, UK
    Posts
    7,152
    Thanks
    502
    Thanked 4,103 Times in 2,453 Posts
    Blog Entries
    1
    Yes it is. You'll need a Gamecube controller, original or third party as Wiimote's don't work under bootmii's control.

    All you need do is:-

    Get into HBC through bootmii, load this mod of wad manager Wad.Manager.1.5.Folder.wiiNinja.Mod3.rar

    Install this IOS50 v4889.wad IOS50-64-v4889.wad

    Then Install System Menu 3.4 v386 3.4E-System Menu-PAL-v386.rar

    Reboot and and you are good to go.
    Not really doing much Wii stuff these days.

  10. 1 User Says Thank You Tealc For This Useful Post


  11. #8
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    16
    Thanks
    11
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    many many thanx Tealc, ill let you know how i get on cheers.

  12. #9
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    16
    Thanks
    11
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Tealc i'm still uneasy of how to do this now do i fomat my sd or do i just drop them three things into the root or the apps folder sorry for silly questions but its really put me off doing anything with it now many thanx for you help.

  13. #10
    Banned
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Meriden, Kansas USA
    Posts
    27
    Thanks
    5
    Thanked 5 Times in 4 Posts
    Quote Originally Posted by h|ggy View Post
    Tealc i'm still uneasy of how to do this now do i fomat my sd or do i just drop them three things into the root or the apps folder sorry for silly questions but its really put me off doing anything with it now many thanx for you help.
    You put WAD manager into SD:/apps
    and the wads into SD:/wad

  14. 1 User Says Thank You zelda101master For This Useful Post


Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •