Results 1 to 5 of 5

Thread: Do i need Brickblocker?

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    6
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Do i need Brickblocker?

    Hello everyone and even more hello to those who know this stuff

    I have a question i've been thinking about. Seeing that some have bricked their Wiis by inserting games that have then updated their Wiis.

    Do these updates happen in secrecy or does the Wii always ask first?

    In other words, do i risk bricking my Wii by just inserting a nonbrickblocked new game or is there always a confirm button before anyting updates?

    Also does this mean it's best if i only use brickblocked ripped Isos and stop using new genuine games?

  2. #2
    Senior Member
    DA KINE WiiHacker
    mauifrog's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    9,180
    Thanks
    307
    Thanked 9,572 Times in 2,972 Posts
    Blog Entries
    15
    It will ask you first (i think)-never seen one.

    You can block the update with preloader, and other methods.

  3. #3
    Senior Member
    Legendary
    EMPRESS of ALL
    Retired Head Admin

    Do NOT PM for Site or Wii Issues
    Gen3SF's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    San Francisco
    Posts
    9,036
    Thanks
    434
    Thanked 4,658 Times in 2,237 Posts
    Blog Entries
    10
    The game will not play unless you accept the update. So the screen message about your system required an update will just stay there until you either accept or decline.

    You can either use brickblocker before burning your ISOs or install Preloader, StartPatch, or StarFall, depending on the system menu of your Wii.

  4. 1 User Says Thank You Gen3SF For This Useful Post


  5. #4
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    6
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Oh okay.. That makes sense.

    One thing noticed when i ran my legal copy of Wii sports Resort was that it requierd an update to run and does nto run anymore on my 4.1E softmodded Wii. But when i run it in Neogamma it works fine and doesn't ask anything.

    Is that a safe way to do it? I've been running all my games through Neogamma to avoid those updates that i assume are blocked there, i sure hope they are safe even though i intend to use brickblocker on all Isos in the future.
    Last edited by Ultimariolator; 10-27-2009 at 04:03 PM.

  6. #5
    Junior Member Jasons34's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    1,295
    Thanks
    20
    Thanked 455 Times in 350 Posts
    Blog Entries
    1
    If you use a program like mentioned above to bypass the updates, if you were to load an original copy game that requires an update through the normal disc channel, that program cant actually bypass the update. Instead it will freeze at a black screen. Those original copy games that do require an update must instead be loaded using a backup launcher so that those blocking programs can do their job.
    If I have helped you in any way, please thank me by pressing the little thanks button.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •