Results 1 to 7 of 7

Thread: Rockband2 set compatability.

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    7
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Us Rockband2 set compatability.

    Hey guys I am not sure if this is correct forum for this dicussion but I am going to try anyways....so if it's not the correct forum please pardon my ignorance....and guide me correctly...I am about to purchase Rockband 2 set...and I have backups of Guitar Hero and Beatles Rockband....anybody know if they are compatible or not? ......

  2. #2
    New Member
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Earth
    Posts
    117
    Thanks
    11
    Thanked 33 Times in 26 Posts
    Your RB2 set will work with RB Beatles(and other RB games) and Guitar Hero 5 only.

  3. #3
    Junior Member Jasons34's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    1,295
    Thanks
    20
    Thanked 455 Times in 350 Posts
    Blog Entries
    1
    Thats not true actually. If you are softmodding your console and need to run the games using a backup loader, then not all rock band titles will work with their rock band instruments. I do know that all the rockband titles (except for beatles and country track pack) will work with rockband instruments as long as you load the game using softchip loader. Beatles and country track pack wont load through softchip because they use a different ios then what softchip uses. Those 2 games instead are ran using neogamma. But since you use neogamma, that means you can use guitar hero instruments instead.
    If I have helped you in any way, please thank me by pressing the little thanks button.

  4. #4
    New Member
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Earth
    Posts
    117
    Thanks
    11
    Thanked 33 Times in 26 Posts
    This is my setup:
    RB:Beatles-Configurable USB Loader using 222-mload. Works with GH5 too.

    I have RB2 and GHWT band set, both works with the same set up.

    Tried RB:Beatles back up disc on disc channel (my wii is chipped) no syncing problems with RB2 drums. Tried with back up loaders softchip using 232 rev7(game won't play, black screen) and NeogammaR7(game plays but RB2 instrument won't sync).

    If you want to play RB:Beatles with RB2 instruments either use a usb loader or a modchip for your wii.

    ....I'm hoping that someone can figure out why don't these games (RB:Beatles and country track pack) play on back up loaders or maybe find a fix for it.

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    7
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    thank you guys....I appreciate it...so Now here's my story...I have wii, HBC, Wiiflow, USBloader, and multiple music games 2 guitarhero, world tour and one other along with Beatles rockband.....however no instruments I wanted to go and get new set so was wondering if I should buy Rockband 2 set or any other good one that might work with everything?

  6. #6
    Senior Member
    Retired Staff
    davepm's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Lincoln, Lincolnshire, United Kingdom
    Posts
    4,561
    Thanks
    124
    Thanked 2,059 Times in 831 Posts
    Blog Entries
    1
    Quote Originally Posted by JackSmith View Post
    thank you guys....I appreciate it...so Now here's my story...I have wii, HBC, Wiiflow, USBloader, and multiple music games 2 guitarhero, world tour and one other along with Beatles rockband.....however no instruments I wanted to go and get new set so was wondering if I should buy Rockband 2 set or any other good one that might work with everything?
    GH:WT/GH3 Guitar will work with GH and RB2 NOT with RB.
    RB2 Guitar will work ONLY with RB/RB2.
    RB Guitar will work ONLY with RB/RB2.

    GH:WT Drums work work with GH:WT/RB2 NOT RB.
    RB Drums work ONLY with RB/RB2.
    RB2 Drums work ONLY with RB/RB2

  7. #7
    New Member
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Earth
    Posts
    117
    Thanks
    11
    Thanked 33 Times in 26 Posts
    GHWT set will work on most games except for RB and the track packs I think.

    RB2 set will work with RB games and GH5.

    .... I suggest you get the RB2 set then learn how to use RawkSD so you can play songs from your GH games.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •