Results 1 to 6 of 6

Thread: Opera Internet Channel: Flash videos never start buffering

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Aug 2013
    Posts
    5
    Thanks
    2
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Question Opera Internet Channel: Flash videos never start buffering

    Hello,

    I hope there are still people using the "internet channel" and can give me some guidance. I just installed it last night, and tried to watch a few streaming videos on sites like YouTube.com and others. Problem is that, while the video "screen" within the web page does appear, and displays the initial frame (or maybe it's just a still image preview), once I click "play" I see the rotating circles indicating that it's trying to start, but no video has ever started so far on all my attempts. The horizontal scroll / buffer indicator below the video area never starts to fill up, as if no streaming data is arriving. I have tried loading some older non-HD videos on YouTube, nothing works.

    And please, before anyone says "Just install the YouTube channel instead", I have my reasons. For one thing, YouTube is not the only streaming site with Flash that I'm interested in viewing. My Wii's storage is getting a little full, and I'd rather not have to install both channels (plus having to update the Wii Shop Channel, plus any dependencies and so on and so forth).

    Details of my configuration:
    Wii USA NTSC
    Wired ethernet connection via USB network adapter
    System Menu 3.1U
    Homebrew Channel 1.0.9
    Internet Channel v1024, IOS55 v5663, both downloaded via "NUS Downloader" and installed by "WAD manager".

    The answers I'm most interested in are:

    Does the Internet Channel require anything else besides IOS55? I'm sure I'm missing many newer IOSs since I stayed with the older System Menu on the advice of other experts.

    3 years ago I had used an older version of Internet Channel (that did not require IOS55); it worked with YouTube and other sites. (I erased it, thinking I would not need it.) Is it worth trying to use older versions of the IntCh? Did its transition from Flash 7 to Flash Lite 3.1 break some compatiblity?

    Can anybody point me to a web site with Flash 7 or 8 content that is known to work with the Internet Channel?

    Thanks for any help!

  2. #2
    Moderator
    Only Site Donators Can PM Staff
    VWA
    SNES_Master's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    4,148
    Thanks
    965
    Thanked 1,108 Times in 874 Posts
    The problem is not with the Internet channel, in those years since you last used it many sites (YouTube included) have made changes, the simple fact is the internet channel just isn't capable of streaming as well as other devices out there (iPhones, PCs, Tablets etc etc). But judging off the fact your HBC is still on 1.0.9 your mod is outdated. If you wish to update your Softmod to see if that helps (I'm not saying it will) you can do so by checking the Softmod ANY Wii guide linked in my signature.

    But I'm just going to tell you from my experience (that of someone with an up-to-date Wii Softmod) the Internet Channel fails when it comes to streaming videos. Depending on the videos you're better off with the YouTube, Hulu+ or Netflix Channels.

  3. 1 User Says Thank You SNES_Master For This Useful Post


  4. #3
    Member
    WiiHacks Staff
    Moderator
    IRC AOP
    Only site donators may send a PM to WiiHacks Staff
    llaffer's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Posts
    3,228
    Thanks
    354
    Thanked 1,020 Times in 870 Posts
    When the Wii Opera browser was new, it used a stripped down version of Flash 8 (which was already old, as Flash 10 was almost released).

    Now that Flash 11 is almost a year old, Flash 8 is long-since dead. Most Flash sites will require that Flash 10 be used at a minimum.

    There is no way to update the version of Flash used on the Wii Opera Browser.

    Click Below for recommended Links


  5. 2 Users Say Thank You to llaffer For This Useful Post


  6. #4
    Senior Member
    WiiHacks Staff
    Forum Administrator
    Only Site Donators Can PM Staff
    nightstah's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Repatriated to WH
    Posts
    18,311
    Thanks
    1,803
    Thanked 4,246 Times in 3,571 Posts
    Blog Entries
    5
    Why (once again) is this being posted in the Wii-U newbie section instead of the Wii newbie section? Not seeing Wii-U specs there, OP

  7. #5
    Moderator
    Only Site Donators Can PM Staff
    VWA
    SNES_Master's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    4,148
    Thanks
    965
    Thanked 1,108 Times in 874 Posts
    Moved to WiiHacks newbie section.

  8. #6
    New Member
    Join Date
    Aug 2013
    Posts
    5
    Thanks
    2
    Thanked 1 Time in 1 Post
    As of early this week, I found that the Internet Channel started working all of a sudden, in terms of playing videos streamed from YouTube.com. Obviously YouTube must be making some changes to their web site, and somehow made the videos identify or stream properly to the older Flash plug-in in the Internet Channel. A day later, I found that videos still stream, but the "buffering" indicator (little circles dancing in the middle of the video) stays on the screen even though the video is already playing.

    It's not a great experience, but at least the IC is showing signs of life. The only quality setting that is available to it is 240p, accompanied by very-compressed (i.e. poor quality) audio, even though one's internet connection may have plenty of excess bandwidth.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •