Results 1 to 2 of 2

Thread: Wiimote+ shuts off after loading Wii64

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Aug 2013
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Wiimote+ shuts off after loading Wii64

    So I just recently softmodded the vWii on my Wii U and everything has been working great so far, until I decided to give Wii64 a try.

    As soon as I load Wii64 from the Homebrew Channel my wiimote shuts off. Pressing buttons doesn't cause any of the blue lights to blink. Only the power button seems to work. I keep reading motion+ wiimotes can cause issues, however, it works totally fine on USBLoader GX. Just Wii64 is causing this issue.

    Has anybody experienced this or know a fix/workaround? Unfortunately I don't have a standard wiimote to try out.

  2. #2
    Moderator
    Only Site Donators Can PM Staff
    VWA
    SNES_Master's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    4,211
    Thanks
    985
    Thanked 1,124 Times in 885 Posts
    Your WiiMote is probably one of the newer TR+ remotes which aren't supported by all Homebrew at this time. Your only options are to wait for Wii64 to be updated (I wouldn't hold my breath on that one) or buy an older WiiMote.

    Optionally you can try Not64 (which is a mod of Wii64) I can't promise it will work any better in terms of controller compatibility as I only have non TR+ WiiMotes, but it's worth a try.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •