Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 17

Thread: Can't use certain IOS when playing from USB port 1

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Can't use certain IOS when playing from USB port 1

    So I am going to give the whole story here. I had a wii, it's lens burned out or something and I couldn't get a free repair because I threw away the receipt, so I took to the softmodding and all was good. Next that happens is that I bust my USB port 0, and I can't use that anymore, and not until after installing a lot of random IOS's could I get it working and somehow it could read discs again. Next thing that happens is that I encounter the jada freeze in arc rise fantasia and after trying numerous different solutions, I end up bricking my wii to the point where it can no longer run any game, disc or from HDD. At request from llaffel, I redo the whole softmodding thing from start, install CFG usbloader instead of USB loader gx and then helped me use usb port 1 instead of usb port 0 again. Now I am in a whole new problem. My CFG loader runs on IOS 251, else it can't detect my HDD. The only game I seem to be able to play is Tatsunoko vs. capcom with IOS 251. If I set ios to auto, it will use 248 and crash. All other games do this: If I load with Auto IOS, they get stuck on the "booting game screen" before the "loading" thing appears, and if I use 251 to run them, they go to a black screen and I have to manually shut down my wii. I post a syscheck with this and hope there is someone who can help me. Thanks in advance

    Spoiler


  2. #2
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Senior Moderator
    Game Master
    cjizzle's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Southeast Ohio
    Posts
    6,279
    Thanks
    1,484
    Thanked 2,611 Times in 1,923 Posts
    Try installing d2x v10 beta53alt. Download this: d2x v10 beta53alt wads.zip and extract to the wad folder on your sd card, then install all 7 wads using wiimod. Try loading your games again.

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Everything starts up now, but if I use other IOSs than 251, they still don't solve the problems that some of the games have, e.g. needing to run monster hunter tri with ios 223. If I try that, it just freezes on the "booting game" screen again

  4. #4
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Senior Moderator
    Game Master
    cjizzle's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Southeast Ohio
    Posts
    6,279
    Thanks
    1,484
    Thanked 2,611 Times in 1,923 Posts
    Im confused...Everything starts up, but not everything starts up?...? Is it just the games that use hermes cIOS (222,223,224) that are giving you issues ? Or is every game still giving you problems since updating to d2x v10?

  5. #5
    New Member
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    also appears some games still just black screen after loading, ill try to make a small list of the games I own so you can see which starts up:

    Following games start up using IOS 251:

    Tatsunoko vs capcom
    Super paper mario
    Monster Hunter tri (but crashes with beeping noise when I press "play game")
    Fire Emblem
    mortal kombat armageddon (but I get kicked out to the wii screen after the screen showing controllers, not a problem I've had before)
    New super mario bros. wii
    Rune factory frontier
    No more heroes
    Red Steel 2
    Legend of Zelda: Twilight princess
    Legend of Zelda: Skyward Sword

    Following games go to a black screen when loaded with IOS 251:
    Arc rise fantasia
    No more heroes 2
    Bleach: shattered blade

    It also appears my wii has regained it's ability to read discs
    Last edited by TheGibber; 03-12-2013 at 08:01 PM.

  6. #6
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Senior Moderator
    Game Master
    cjizzle's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Southeast Ohio
    Posts
    6,279
    Thanks
    1,484
    Thanked 2,611 Times in 1,923 Posts
    They all black screen even after changing the load IOS to 249?

  7. #7
    New Member
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    No I will edit the post to make it more obvious, sorry. But if I try to load with any other ios than 251, the wii freezes on the "Booting game, please wait..." screen

  8. #8
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Senior Moderator
    Game Master
    cjizzle's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Southeast Ohio
    Posts
    6,279
    Thanks
    1,484
    Thanked 2,611 Times in 1,923 Posts
    And this is AFTER you installed d2x v10?

  9. #9
    New Member
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Yes. Before installing d2x v10, only Tatsunoko vs. Capcom was able to start up

  10. #10
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Senior Moderator
    Game Master
    cjizzle's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Southeast Ohio
    Posts
    6,279
    Thanks
    1,484
    Thanked 2,611 Times in 1,923 Posts
    OK, I want to be as clear as possible here, because a lot of these questions have resulted in answers that are open ended.

    If you change the load IOS of CFG to 249 (since installing d2x v10), is your drive now recognized or not? Or is it still the case that only 251 recognizes the drive?

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •