Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16

Thread: Usb Loader Problems

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    9
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Usb Loader Problems

    Tried making another thread but it got removed by a Moderator for no reason?

    I'm having trouble loading some of my backups on Wii. I'm going to assume (since I was never notified why) that the reason my last thread got removed because it contained links to images, so I won't add any links this time I guess and try to explain the problem.

    I'm trying to load my backups on Usb Loader GX,
    First 6 backups worked,
    After I loaded another one of my games, I get a black screen when trying to load and play the game,
    I have tried searching on Google for several hours but can't find a cause for this,

    - The region of the game is the same as my Wii
    - When played on the original disc the game works, but when playing the backup (which was created from the original disc) it only shows a black screen

    SysCheck

    Spoiler



    Any help would be appreciated. I'd try to add images so it could be better explained, but the thread would most likely get removed...

  2. #2
    Senior Member
    WiiHacks Staff
    Forum Administrator
    Only Site Donators Can PM Staff
    nightstah's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Repatriated to WH
    Posts
    18,208
    Thanks
    1,782
    Thanked 4,209 Times in 3,539 Posts
    Blog Entries
    5
    You have not followed the wiihacks guide. You do have cIOS, don't get me wrong --- but don't for cIOS 222, 223 (Hermes). The base of your other cIOS are correct in relation to what the WH guide would normally have. If you ripped SSBB with a broken cIOS (meaning older revisions where dual layer reading wasn't implemented correctly), that could be a cause for that particular backup. All others mentioned are single layer discs.

    You don't say what cIOS you're using, nor revision of loader, etc. Your links do not work as well (even manually copying like i48.tinypic/2qtxt77.png into a browser window). You don't say if this is disc-only or via USB. Lots of things left out --- but good of you to include a SysCheck.

  3. #3
    Moderator
    Only Site Donators Can PM Staff
    VWA
    SNES_Master's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    3,898
    Thanks
    872
    Thanked 1,044 Times in 828 Posts
    The other thread was removed because it was the same as this one. Please do not make duplicate threads and posts, instead allow 24hrs for someone to respond and offer assistance.

  4. #4
    Retired Staffer bmarlo's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Sydney,Australia
    Posts
    5,942
    Thanks
    973
    Thanked 1,698 Times in 1,314 Posts
    Blog Entries
    4
    IOS 222, and 223 are stubbed. Maybe the games in question that aren't working
    are trying to load from those IOS. Or maybe your usb loaders load from those IOS.
    You can either change the IOS the game loads from to 249, update your loaders
    to revs that load from 249, or re-install IOS 222, and 223. I'd go with the later.



  5. #5
    New Member
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    9
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by nightstah View Post
    You have not followed the wiihacks guide. You do have cIOS, don't get me wrong --- but don't for cIOS 222, 223 (Hermes). The base of your other cIOS are correct in relation to what the WH guide would normally have. If you ripped SSBB with a broken cIOS (meaning older revisions where dual layer reading wasn't implemented correctly), that could be a cause for that particular backup. All others mentioned are single layer discs.

    You don't say what cIOS you're using, nor revision of loader, etc. Your links do not work as well (even manually copying like i48.tinypic/2qtxt77.png into a browser window). You don't say if this is disc-only or via USB. Lots of things left out --- but good of you to include a SysCheck.
    Thanks for the help.

    I am using d2x v8 final.
    I'm on the latest loader for usb loader gx
    This is via usb, (original disc's work, just not loading on usb for any newer games I install, the first 5 work)

    Quote Originally Posted by bmarlo View Post
    IOS 222, and 223 are stubbed. Maybe the games in question that aren't working
    are trying to load from those IOS. Or maybe your usb loaders load from those IOS.
    You can either change the IOS the game loads from to 249, update your loaders
    to revs that load from 249, or re-install IOS 222, and 223. I'd go with the later.
    I know they are stubbed, but that is because I haven't installed them (since they aren't required for all games). I can understand Mario Galaxy, or SSBB not working. Those are fairly new, but there isn't a reason Link's Crossbow Training shouldn't work. I have also went to the settings and tried loading it with cIOS 249, and it still shows the black screen.

    Quote Originally Posted by SNES_Master View Post
    The other thread was removed because it was the same as this one. Please do not make duplicate threads and posts, instead allow 24hrs for someone to respond and offer assistance.
    Oh sorry. The first thread was never approved, that is why I made the new one. I'm assuming it wasn't approved due to tinypic urls.
    Last edited by only19; 12-26-2012 at 07:55 PM.

  6. #6
    Retired Staffer bmarlo's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Sydney,Australia
    Posts
    5,942
    Thanks
    973
    Thanked 1,698 Times in 1,314 Posts
    Blog Entries
    4
    Try deleting the game, and re-ripping it from the original disc.



  7. #7
    Senior Member
    WiiHacks Staff
    Forum Administrator
    Only Site Donators Can PM Staff
    nightstah's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Repatriated to WH
    Posts
    18,208
    Thanks
    1,782
    Thanked 4,209 Times in 3,539 Posts
    Blog Entries
    5
    Saying you're using DX2 V8 final isn't answering the question. WHICH cIOS? WHICH base? That's like saying "my car's broke" over the phone to a stranger, followed by "what's wrong/fix it." It doesn't work that way...

  8. #8
    New Member
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    9
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by nightstah View Post
    Saying you're using DX2 V8 final isn't answering the question. WHICH cIOS? WHICH base? That's like saying "my car's broke" over the phone to a stranger, followed by "what's wrong/fix it." It doesn't work that way...

    cIOS 249 is what I am using, it was included in the d2x (v8 as a Wad) by Red Gh0st. I can't post any links, so I can't direct you there -.- ...


    I first installed cIOS 236, used it to install d2x, which installs cIOS 245 - 251. To play the games, I am using 249. I don't know how to explain it any better...

    None of them are stubbed, and 222/223 are not installed due to the fact that it is only needed for specific games.

    Bases are:
    cIOS245[37]-d2x-v8-final.wad
    cIOS246[38]-d2x-v8-final.wad
    cIOS247[53]-d2x-v8-final.wad
    cIOS248[55]-d2x-v8-final.wad
    cIOS249[56]-d2x-v8-final.wad
    cIOS250[57]-d2x-v8-final.wad
    cIOS251[58]-d2x-v8-final.wad
    Quote Originally Posted by bmarlo View Post
    Try deleting the game, and re-ripping it from the original disc.
    I have tried that twice with Mario Galaxy, and it still would give a black screen.
    Last edited by only19; 12-26-2012 at 08:09 PM.

  9. #9
    Senior Member
    WiiHacks Staff
    Forum Administrator
    Only Site Donators Can PM Staff
    nightstah's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Repatriated to WH
    Posts
    18,208
    Thanks
    1,782
    Thanked 4,209 Times in 3,539 Posts
    Blog Entries
    5
    So 249/base 56 would be the answer I was looking for. That certainly is encouraging, at least. You specifically selected that cIOS in the settings of USB Loader GX, correct? I know Nancy quite well (don't ask, you'll likely not make the reference) and am not needing the link. Bmarlo's post (#4) in this thread offers sound advice.

  10. #10
    New Member
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    9
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by nightstah View Post
    You specifically selected that cIOS in the settings of USB Loader GX, correct?
    Yes I have tried doing that. And nothing.

    Also I don't know if this helps or not, but when I try running Link's Crossbow Training on Configurable USB Loader (instead of GX), I get the error

    Spoiler



    Keep in mind that it was installed from the original disc, and works using the disc channel. Just not with the loader.

    Also I will try installing Hermes 222/223 v4 and see if that helps.

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •