Results 1 to 6 of 6

Thread: How to Install a Wad

  1. #1
    New Member Jody.J's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    23
    Thanks
    20
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    How to Install a Wad

    I followed the Guide: Softmod ANY Wii and everything went super. I now want to install a wad. With the guide I know I used WiiMod to install wads but after Chapter 3 of the guide I no longer have WiiMod. Could someone help me install a wad? Thanks

  2. #2
    Junior Member toby1978's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    858
    Thanks
    7
    Thanked 144 Times in 130 Posts
    Go here and download this and put it in your apps folder. It will be in your HB channel. Place your wad in your wads folder. Open wadmanger and find the wad and hit install. http://www.mediafire.com/?gzxy7naizse6b7n

    Sent from my Motorola Electrify using WiiHacks

  3. 1 User Says Thank You toby1978 For This Useful Post


  4. #3
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Senior Moderator
    Game Master
    cjizzle's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Southeast Ohio
    Posts
    6,279
    Thanks
    1,484
    Thanked 2,611 Times in 1,923 Posts
    And make sure the wad you are installing is from a trusted source. Bad wads can cause bricks...

    Sent using the WiiHacks app. Please excuse the brevity, punctuation and spelling.

  5. 1 User Says Thank You cjizzle For This Useful Post


  6. #4
    New Member Jody.J's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    23
    Thanks
    20
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Quote Originally Posted by toby1978 View Post
    Go here and download this and put it in your apps folder. It will be in your HB channel. Place your wad in your wads folder. Open wadmanger and find the wad and hit install. WAD-Manager_v1.7_Full.rar
    Thanks for the link! I am going to try this.

    Quote Originally Posted by cjizzle View Post
    And make sure the wad you are installing is from a trusted source. Bad wads can cause bricks...
    I know I will be installing wads that may not be up to par. From what I have read a bad wad can cause a banner brick, I have no idea what that is. I figure I have Priiloader installed if something goes wrong, although I have never restored with Priiloader.

  7. #5
    Junior Member toby1978's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    858
    Thanks
    7
    Thanked 144 Times in 130 Posts
    Just be carefull! Do not mess with themes if this what you are talking about, unless you have bootmii installed as boot2 and priiloader.

    Sent from my Motorola Electrify using WiiHacks

  8. 2 Users Say Thank You to toby1978 For This Useful Post


  9. #6
    New Member Jody.J's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    23
    Thanks
    20
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Quote Originally Posted by toby1978 View Post
    Just be carefull! Do not mess with themes if this what you are talking about, unless you have bootmii installed as boot2 and priiloader.
    I remember doing a nand backup with bootmii. I am unfamiliar with what having bootmii installed as boot2 means? I tried running bootmii from the HBC again but now the screen turns black and hangs. I am almost thinking of starting the Softmodding Guide over again because I did some things backwards. i.e. I used two SD cards and may have mixed something up.


    EDIT: I found my bootmii folder and bootmii works fine now. I used Wad Manager and successfully installed several wads. Thanks very much for all the help!
    Last edited by Jody.J; 10-07-2012 at 07:20 PM.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •