Results 1 to 6 of 6

Thread: What am I missing? It's getting personal now

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    12
    Thanks
    6
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Angry What am I missing? It's getting personal now

    Hello All:

    I've got a WII 4.2U it came with a Wii DVD Optical Drive Logic Board with a D3 chip. I've replaced the board with another with a D2B chip so that I can load backups from the disk channel. Yes, it's kinda old school and I understand that USB is the way to go regardless.

    I proceeded to softmod using Mauifrog's guide. All went well. All the backup games can load the games using neogamma without issue. My problem is when I insert a backup game. I can see it in the disk channel; but, when I try to start the games I get an error the message "An error has occurred" blah blah blah.
    What am I missing? To the best of my understanding the D3 drives, has limits; but, I'm assuming that would be corrected when I replaced the board with the older D2B chipset, am I wrong? I've read and read, and can't determine if I'm missing an IOS or is it something else. This is the second softmod I've done, my previous one was with an older WII system (3.2U) and it works flawlessly. Any assistance is greatly appreciated.



    Below is my sys info:

    Spoiler

    Last edited by Jax; 09-07-2012 at 04:49 AM. Reason: Added Spoiler...

  2. #2
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff

    Junior Moderator
    Bliepo's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    On your harddrive (file name: Bliepo.crazy)
    Posts
    1,581
    Thanks
    241
    Thanked 391 Times in 312 Posts
    Blog Entries
    4
    Does the screen look like this?


    If so, then the fix is easy. There should be some setting in Neogamma to fix error #002.
    Awesome sig picture does not work
    Brick Prevention- Things you should never do | Ignoring advice and bricking | Be a jedi, donate
    Guide: Softmod ANY wii | How to post a system check | Loading and Playing Wii Backup Games from USB HDD (softmod only)
    System Menu X (IOS150, E) | HBC 1.08 (IOS58) | bootmii/boot2v4 | priiloader 0.7 | cIOSX rev21d2x_v6 (main base IOS 57) | cIOS 223 (IOS 37 + 38 merged) | USB Loader GX 2.2

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    12
    Thanks
    6
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Simular; but, it's black and no "error 002"
    this is from the WII channel screen and not when I launch from neogamma.

    Are you referring to Hermes_cIOS222_223_installer_3.0_(rev4).zip as a fix?

    Thanks

  4. #4
    New Member
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    12
    Thanks
    6
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Can anyone else shed some light on my problem??

  5. #5
    Jax
    Jax is offline
    Senior Member
    Retired WiiHacks Staff

    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Schenectady,NY
    Posts
    3,622
    Thanks
    3,205
    Thanked 1,322 Times in 1,105 Posts
    Quote Originally Posted by jlogicbud View Post
    Hello All:

    I've got a WII 4.2U it came with a Wii DVD Optical Drive Logic Board with a D3 chip. I've replaced the board with another with a D2B chip so that I can load backups from the disk channel. Yes, it's kinda old school and I understand that USB is the way to go regardless.

    I proceeded to softmod using Mauifrog's guide. All went well. All the backup games can load the games using neogamma without issue. My problem is when I insert a backup game. I can see it in the disk channel; but, when I try to start the games I get an error the message "An error has occurred" blah blah blah.
    What am I missing? To the best of my understanding the D3 drives, has limits; but, I'm assuming that would be corrected when I replaced the board with the older D2B chipset, am I wrong? I've read and read, and can't determine if I'm missing an IOS or is it something else. This is the second softmod I've done, my previous one was with an older WII system (3.2U) and it works flawlessly. Any assistance is greatly appreciated.



    Below is my sys info:

    Spoiler

    Your System Check is fine.
    You have to use Neogamma to load back up disc.
    They will show up in the Wii Disc Channel, but once you press the button to play it , it will error out.
    This is why we have Neogamma.
    The only way you are going to be able to play these back ups through the "Wii Disc Channel" is by installing Darkcorp.
    I would not recommend doing so.
    Just use Neogamma for back up disc.

  6. 1 User Says Thank You Jax For This Useful Post


  7. #6
    New Member
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    12
    Thanks
    6
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Thanks for the insight Jax...I guess the limitations is within the actual optical drive itself and not just the logic board, I was hoping that by changing the logic board, drive would respond like a true D2B system, guess not. I have read that some 2009 wii's would have these limitiations...
    Regardless, I agree, Darkcorp is not a option considering, Neogamma does work, I was just hoping to simpify things for my Nephew......

    Thanks for all your help!

  8. 1 User Says Thank You jlogicbud For This Useful Post

    Jax

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •