Results 1 to 8 of 8

Thread: IOS to use?

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    5
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    IOS to use?

    I recently bought Lego Batman 2 and wanted to back it up on my hard drive. It successfully ripped to my hard drive, but when I try to play it I get a black screen. Am I using the wrong IOS? or wrong settings?
    I'm running 4.3 and updated my IOSs with pimp my wii. I'm kind of a newbie here so be gentle.

  2. #2
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Forum Administrator
    IRC AOP
    skellinator's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    SE United States
    Posts
    6,067
    Thanks
    832
    Thanked 2,083 Times in 1,757 Posts
    Backup games run from cios not ios. How did you back up the disc? What loader are you using? Can you post a syscheck? and WHY THE HECK DID YOU USE PIMP MY WII??? It is commonly referred to as Brick my wii.

  3. 2 Users Say Thank You to skellinator For This Useful Post


  4. #3
    New Member
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Bangalore, India
    Posts
    64
    Thanks
    21
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Hi. I am having issue loading usb loader. I downloaded the latest version and in the notes it says I have to use cios 249. In my HBC - About - it says I am on CIOS 58. now when I install USB loader and run it from HBC, I get the black screen with lots of codes - exception occured, code dump, stack dump...etc. Is this because my default CIOS is 58 and not 249 as indicated in usb loader notes? what is the solution to this? I have no idea what IOS is or CIOS - so when you respond please use simple english.

    I have same problem with Wiiflow - I downloaded the latest version and I get this screen which says WIIFLOw advanced load game or partition and it does not recognise my hard drive partition - has this something to do with CIOS 58 or some other CIOSversion?

    Just to confirm nothing is wrong with my WII or my hard drive - I am able to play games from configurable USB loader

  5. #4
    Jax
    Jax is online now
    Senior Member
    Retired WiiHacks Staff
    Jax's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Schenectady,NY
    Posts
    3,655
    Thanks
    3,217
    Thanked 1,334 Times in 1,111 Posts
    The back up loaders use Cios's and your disc drive uses ios's when loading the Disc.

    Homebrew Channel uses Ios58 to load the apps.
    Try Deleting those two Loaders and reinstall them.

  6. #5
    New Member
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    5
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Like I said I'm kind of a newbie, that's why I used pimp my wii. Didn't cause any issues though. I used usb loader gx to back up and as the loader.

    Spoiler

    Last edited by Jax; 08-14-2012 at 03:02 PM. Reason: Merged Posts.

  7. #6
    Jax
    Jax is online now
    Senior Member
    Retired WiiHacks Staff
    Jax's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Schenectady,NY
    Posts
    3,655
    Thanks
    3,217
    Thanked 1,334 Times in 1,111 Posts
    Quote Originally Posted by famgrace View Post
    Like I said I'm kind of a newbie, that's why I used pimp my wii. Didn't cause any issues though. I used usb loader gx to back up and as the loader.

    Spoiler

    Use the link at the bottom of my signature, Soft Mod Any Wii Guide.
    Start from Soft Mod With Homebrew Channel Installed.
    Please read It A Couple Of Times , then Proceed.

  8. 1 User Says Thank You Jax For This Useful Post


  9. #7
    New Member
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    5
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Thanks for the info and guide. I think I just had a bad rip. I looked at my disc and it has a circular scratch all the way around the outside of the disc. Several attempts to resurface it have failed and according to the wii, it's unreadable.

  10. #8
    New Member
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    5
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Help! After following that guide now some of my older games that worked fine before don't work. Like wii fit plus locks up on the health screen.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •