Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 22

Thread: My games keeps on freezing after a couple of minutes (syscheck)

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    11
    Thanks
    8
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    My games keeps on freezing after a couple of minutes (syscheck)

    Hi!

    I get blackscreens all the time when I play USB-loaded games, and I keep doing stuff that I probably shouldn't be doing and it's not working.
    I'd really appreciate help! Thank you in advance!

    This is my syscheck:

    Last edited by skellinator; 07-22-2012 at 09:23 AM.

  2. #2
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Forum Administrator
    IRC AOP
    skellinator's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    SE United States
    Posts
    6,067
    Thanks
    833
    Thanked 2,083 Times in 1,757 Posts
    Your syscheck looks ok. Have you looked at the Blackscreen Guide? Have you tried a different loader? If you recently updated from d2xv7 to v8 that may be the problem (this is assuming they used to work then stopped), v8 seems to mess with some hard drives.

  3. 1 User Says Thank You skellinator For This Useful Post


  4. #3
    New Member
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    11
    Thanks
    8
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Thanks a lot for your fast reply skellinator.

    Yes, I've checked the blackscreen guide, that's where I got the idea to update to the v8's. I also downloaded app pack v3b. I've only been able to use the USBLoader GX, I can't get the other ones to work. For example CFG Loader crashed before it even loaded the game.
    The Wii used to work when I hacked it the first time, then my daughter went in to Priiloader (I think) and managed to change some kind of IOS. Then I tried to fix it by myself (even though I didn't know what I was doing), that's why I had to redo it all, but it still blackscreens now like it did before. I used the bootmii backup, and I used the the any mod on this site the first time too.

    I forgot to say that regular CD's work perfectly. No crashed/blackscreens.
    Last edited by Jax; 07-22-2012 at 11:00 AM. Reason: Merged Posts.

  5. #4
    Jax
    Jax is offline
    Senior Member
    Retired WiiHacks Staff
    Jax's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Schenectady,NY
    Posts
    3,707
    Thanks
    3,235
    Thanked 1,349 Times in 1,123 Posts
    The only thing I see wrong with your system check is, You are missing ios57 and your Ios's is outdated...This won't affect Loading from the Usb Port though.
    Try re-ripping the game,And replace all the Usb loaders that aren't working.

  6. 1 User Says Thank You Jax For This Useful Post


  7. #5
    New Member
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    11
    Thanks
    8
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    The games was working before all the blackscreens, could the (now old) USB memory stick be the problem? Should I install the IOS57? I've always used USB GX, do I even need the other loaders?
    Thanks for the reply jax!

    Is it possible that my daughter permanently damaged the Wii through Priiloader? She said she swapped out a IOS for another in the menu.

    EDIT: I tried to use another USB stick, got Error #001, unauthorized device inserted (or something like that). What the heck have I done to this poor Wii?
    Last edited by Sartic; 07-22-2012 at 12:00 PM.

  8. #6
    Jax
    Jax is offline
    Senior Member
    Retired WiiHacks Staff
    Jax's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Schenectady,NY
    Posts
    3,707
    Thanks
    3,235
    Thanked 1,349 Times in 1,123 Posts
    Here is that Ios Ios57 v5919

    Extract it and put it in the wad folder on the root of your Sd Card.
    Install it with Wad manager 1.7 using ios236 or 249.

    That oo1 error is telling you ..You either have an outdated Cios or a missing Ios.

    For the Thumb drive's reformat them.

  9. 1 User Says Thank You Jax For This Useful Post


  10. #7
    New Member
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    11
    Thanks
    8
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Did exactly this: Extract it and put it in the wad folder on the root of your Sd Card.
    Install it with Wad manager 1.7 using ios236 or 249.

    Got the 001 error again.

  11. #8
    Jax
    Jax is offline
    Senior Member
    Retired WiiHacks Staff
    Jax's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Schenectady,NY
    Posts
    3,707
    Thanks
    3,235
    Thanked 1,349 Times in 1,123 Posts
    Still nothing huh, Alright let's do this..
    Go to the link at the bottom of my Signature (Soft Mod Any Wii Guide)
    Start From Softmods with HOMEBREW CHANNEL installed.

    Follow the guide all the way through.
    This should fix everything.
    This will overwrite everything as well,So you don't need to delete anything.

    Make sure you install the Ios Update pack as well this time.
    Please read the Guide a few times ,then proceed.

  12. 1 User Says Thank You Jax For This Useful Post


  13. #9
    New Member
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    11
    Thanks
    8
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Alright, thanks. I'll let you know tomorrow how it went. Thanks a lot!

    Did a new syscheck after re-doing it.

    This is the new syscheck:



    Same problems still. And now after re-doing the "old" USB stick, it's get getting the 001 error also.
    Last edited by Jax; 07-22-2012 at 03:44 PM. Reason: Merged Posts.

  14. #10
    Jax
    Jax is offline
    Senior Member
    Retired WiiHacks Staff
    Jax's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Schenectady,NY
    Posts
    3,707
    Thanks
    3,235
    Thanked 1,349 Times in 1,123 Posts
    Have you tried reformatting the drive and or another HDD/Thumb drive?

    Also your Ios's have not been updated,Your Cios's look fine.


    EDIT:
    You said your Daughter might have changed the ios in priiloader.
    Go into priiloader by , powering on your wii and press and hold the reset button until priiloader pops up.
    Now go to setting's and make sure where it say's "Use system menu ios" Make sure it say's "On".
    Save and exit.
    Last edited by Jax; 07-22-2012 at 04:05 PM. Reason: Added More.

  15. 1 User Says Thank You Jax For This Useful Post


Page 1 of 3 123 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •