Results 1 to 5 of 5

Thread: black wii HDD probs

  1. #1
    New Member nintendofiliac's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Cabin in the middle of the woods
    Posts
    77
    Thanks
    19
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Unhappy black wii HDD probs

    i softmoded a black wii using Guides Bot "Softmod ANY Wii" guide.... everything installed right hooked my fat32 western digital 1 tb hard drive and everything was working perfectly. the next day i tried to play a video on wiimc and i got a code dump it froze so i held the power button for ten seconds.... when i turned back on it non of the apps(usb loader or wiimc) would recognize the hdd... i unplugged it checked it on my pc (hdd was fine). i plug it back in configurable usb loader reads it but wiimc doesnt so i turn it off again i check it again an it starts working like normal. so try to load a couple of emulators (snes9xgx, fceutragx, genesis plus)but none read the hdd...

    it works fine on my white wii so im assuming its the black wii and not the hard drive

    ive tried the search function but the only answer i found was unplugging and reconnecting the hdd, and im still cant play any emulators.

    also the wii doesn't turn off all the way, it seems to hibernate and the hdd stays on , my white wii shuts off completely and also turns off the hdd.
    Im running a (LU39) 4.1U(originally 3.4U) WII soft modded(banner bomb)
    with a WD MY BOOK essential 1TB hdd(over kill maybe)

  2. #2
    New Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    North of the 49th
    Posts
    562
    Thanks
    17
    Thanked 114 Times in 109 Posts
    i can answer part three.

    hibernate is handled in the Wii settings under connect 24 i believe its called. change the settings there and it will shut down to red light instead of yellow.

  3. 1 User Says Thank You Slimercanada For This Useful Post


  4. #3
    New Member superchop's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    NJ
    Posts
    26
    Thanks
    4
    Thanked 6 Times in 6 Posts
    While I can't comment on the actual hdd problems, the reason the black wii doesn't shut off completely is because wiiconnect24 is on...you can disable it in the wii menu settings but other then that you'd have to hold the power button on the console long enough for everything to be shut down.

  5. 1 User Says Thank You superchop For This Useful Post


  6. #4
    New Member nintendofiliac's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Cabin in the middle of the woods
    Posts
    77
    Thanks
    19
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    thanks. its been a while since i last modded a wii, i forgot how i did it. thanks again
    Im running a (LU39) 4.1U(originally 3.4U) WII soft modded(banner bomb)
    with a WD MY BOOK essential 1TB hdd(over kill maybe)

  7. #5
    New Member nintendofiliac's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Cabin in the middle of the woods
    Posts
    77
    Thanks
    19
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    i turned off the wii to check if it would completely shut off and it did, but now wiimc doesnt recognize the hdd but my usb loader does?

    after turning my usb loader off i loaded wiimc and now it recognizes it
    Last edited by nintendofiliac; 04-11-2012 at 05:06 PM.
    Im running a (LU39) 4.1U(originally 3.4U) WII soft modded(banner bomb)
    with a WD MY BOOK essential 1TB hdd(over kill maybe)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •