Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 23

Thread: Some games on USB LOADER GX stopped working

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    11
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Some games on USB LOADER GX stopped working

    Good day

    My wii is version 4.3U and I'm using IOS 249 and the latest version of Usb Loader. Recently a good chunk of my games just started freezing at the "put your wiistrap on" screen and then it blanks out to a black screen.

    My controllers all stop being recognized, and any attempt to recognize them causes all 4 lights to blink on any remote, and I lose remote control as well.

    The only things that changed recently were I disconnected my internet (but the auto initiate network option isn't selected ((it's turned off)) ) and I tried to install a Mario Party 8 from disc but it failed half way due to scratches. I since deleted the title but ever since alot of my games just simply won't work.

    I've searched google and this forum high and low and can't find a cause for my issue.

    Does anyone have a solution to this dilemma? If it helps I had like 50 games installed, never had a problem with any of them. No options have changed to my knowledge and everything is as it was other then the internet and the mario party 8 not installing.

    Chad

  2. #2
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Senior Moderator
    Game Master
    cjizzle's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Southeast Ohio
    Posts
    6,281
    Thanks
    1,487
    Thanked 2,612 Times in 1,924 Posts
    What format is your drive? WBFS, FAT32, NTFS?

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    11
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    WBFS Good sir

  4. #4
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Senior Moderator
    Game Master
    cjizzle's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Southeast Ohio
    Posts
    6,281
    Thanks
    1,487
    Thanked 2,612 Times in 1,924 Posts
    If you load the drive on your pc using wiibackup manager it will scan the drive and let you know if any games are corrupt by highlighting them in red.

  5. #5
    New Member
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    11
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    None are corrupt thats what I'm saying everything worked fine until recently, I uninstalled the Mario Party 8 a while ago but thats the only thing I can think of that went wonky. Everything is as it was prior to the issue, nothings been altered, just sudden loss of playability in a bunch of games.

  6. #6
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Senior Moderator
    Game Master
    cjizzle's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Southeast Ohio
    Posts
    6,281
    Thanks
    1,487
    Thanked 2,612 Times in 1,924 Posts
    Any games work? Also, post a syscheck.

  7. #7
    New Member
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    11
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Some games worked, most did not, I recently formatted the drive to solve the issue with no success, but I put the main game that was causing me trouble back on the harddrive to see if the issue had corrected itself, which it had not. I will post the syscheck asap, doing it now.

  8. #8
    New Member
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    11
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Spoiler



    Here's the syscheck as requested

  9. #9
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Senior Moderator
    Game Master
    cjizzle's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Southeast Ohio
    Posts
    6,281
    Thanks
    1,487
    Thanked 2,612 Times in 1,924 Posts
    Syscheck is fine. What game are you talking about that you put back on the drive?

  10. #10
    New Member
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    11
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    The New Super Mario Bros in perticular doesn't work among a few others I can't think of, but it worked fine for months prior to this issue, I haven't updated anything or changed any features, just woke up one day and bam this situation.

Page 1 of 3 123 LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •