Results 1 to 10 of 10

Thread: Questions

  1. #1
    New Member iAlen's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Questions

    Okay, well I have a couple questions.

    After following all of the guides - softmod any Wii, setting up to play via USB HDD and etc.

    I have finished everything I think successfully. Everything went smoothly and I have been playing Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi 3. Now here is where my problems start, at times when I open up USB Loader, it'll open up the home button menu or just go "crazy." I can still press the cover art of the game and play, but why is it doing that? Also, I haven't been able to get a cover art for the CD box in USB Loader. I downloaded the HQ cover, but nothing changes.

    Okay, so now onto the game. Everything runs smoothly, I can play and etc. Now, randomly, the music will stop playing and that is an indication that the game will go to black screen after finishing a battle. Or, during an attack, the game will just stop. The characters are still moving, but the game just isn't responding. And I am forced to hold the power button to shut down.

    I have installed all of the WADs that were asked to install during the guide. And I'm new to "modding" Wii's so I am clueless how to fix my problem.
    And one more question, am I supposed to load a certain IOS in MMM and leave it at that or does it not matter which is currently loaded.

    And I went ahead and installed this: http://www.wiihacks.com/other-faq-gu...ion-guide.html, replacing the old versions I think?

    Sorry for the wall of text, but if anyone has any advice or needs more info, please let me know. Thanks!

  2. #2
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff

    Junior Moderator
    Bliepo's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    On your harddrive (file name: Bliepo.crazy)
    Posts
    1,581
    Thanks
    241
    Thanked 391 Times in 312 Posts
    Blog Entries
    4
    Could you make a syscheck? It might help me solve the problem. And do the problems only arise for this particular game?
    Awesome sig picture does not work
    Brick Prevention- Things you should never do | Ignoring advice and bricking | Be a jedi, donate
    Guide: Softmod ANY wii | How to post a system check | Loading and Playing Wii Backup Games from USB HDD (softmod only)
    System Menu X (IOS150, E) | HBC 1.08 (IOS58) | bootmii/boot2v4 | priiloader 0.7 | cIOSX rev21d2x_v6 (main base IOS 57) | cIOS 223 (IOS 37 + 38 merged) | USB Loader GX 2.2

  3. #3
    New Member iAlen's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    That is the only game that I currently play via USB HDD. Nothing like this has happened to my other games while playing with the CD. Although now, for some reason my problem hasn't been happening as frequently. Now I am having trouble with the nunchuck, it randomly disconnects or moves my character in one direction only. That may be a hardware problem or can that result from modding your Wii? I know one of my nunchucks has that problem because it was happening before I modded the Wii.

    Here's the system check:

    Spoiler


  4. #4
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Forum Administrator
    IRC AOP
    Wall-Eyed Mucksucker
    emuhack's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Windy City
    Posts
    7,471
    Thanks
    892
    Thanked 2,132 Times in 1,347 Posts
    Blog Entries
    13
    What type of HDD do you have... Your HDD could be going into SLEEP mode... If you have another game handy rip that to the hdd and try to see if you can have a repeat of the same issues.


  5. #5
    New Member iAlen's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by emuhack View Post
    What type of HDD do you have... Your HDD could be going into SLEEP mode... If you have another game handy rip that to the hdd and try to see if you can have a repeat of the same issues.

    I have this one: http://www.amazon.com/SimpleTech-Sig.../dp/B0012RCKOE

    Also, any idea as to why my nunchucks keep turning off? I think it could be the nunchucks themselves, but I'm not sure.

  6. #6
    New Member iAlen's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    So does anyone know what's wrong?

  7. #7
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff

    Junior Moderator
    Bliepo's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    On your harddrive (file name: Bliepo.crazy)
    Posts
    1,581
    Thanks
    241
    Thanked 391 Times in 312 Posts
    Blog Entries
    4
    Well, I would try playing the game using different IOS' (see the list below). If that doesn't solve things, try playing it using another drive (just for testing, you could even use a pendrive). That might also fix the nunchuck problem, but if it doesn't, I would try borrowing some of a fried or something.
    Code:
    IOS202[57] (rev 65535, Info: hermes-v5): Trucha Bug, NAND Access, USB 2.0
    IOS222[38] (rev 65535, Info: hermes-v5): Trucha Bug, ES Identify, NAND Access, USB 2.0
    IOS223[38+37] (rev 4, Info: hermes-v4): Trucha Bug, ES Identify, NAND Access, USB 2.0
    IOS224[57] (rev 65535, Info: hermes-v5): Trucha Bug, NAND Access, USB 2.0
    IOS236[37] (rev 21007, Info: d2x-v7final): Trucha Bug, NAND Access, USB 2.0
    IOS237[38] (rev 21007, Info: d2x-v7final): Trucha Bug, ES Identify, NAND Access
    IOS245[37] (rev 21007, Info: d2x-v7final): Trucha Bug, NAND Access, USB 2.0
    IOS246[38] (rev 21007, Info: d2x-v7final): Trucha Bug, ES Identify, NAND Access
    IOS247[53] (rev 21007, Info: d2x-v7final): Trucha Bug, NAND Access, USB 2.0
    IOS248[55] (rev 21007, Info: d2x-v7final): Trucha Bug, NAND Access, USB 2.0
    IOS249[56] (rev 21006, Info: d2x-v6): Trucha Bug, NAND Access, USB 2.0
    IOS250[57] (rev 21006, Info: d2x-v6): Trucha Bug, NAND Access, USB 2.0
    IOS251[58] (rev 21007, Info: d2x-v7final): Trucha Bug, NAND Access, USB 2.0
    Awesome sig picture does not work
    Brick Prevention- Things you should never do | Ignoring advice and bricking | Be a jedi, donate
    Guide: Softmod ANY wii | How to post a system check | Loading and Playing Wii Backup Games from USB HDD (softmod only)
    System Menu X (IOS150, E) | HBC 1.08 (IOS58) | bootmii/boot2v4 | priiloader 0.7 | cIOSX rev21d2x_v6 (main base IOS 57) | cIOS 223 (IOS 37 + 38 merged) | USB Loader GX 2.2

  8. #8
    New Member isoguy's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Australia
    Posts
    582
    Thanks
    29
    Thanked 91 Times in 87 Posts
    IAlien, I also think there is a problem with your nunchuks (as you believe).

    Firstly, I have had some problems in my USB loader a couple of times where it randomly does stuff. Try disconnecting the nunchuk and see if this fixes the problem.

    With your nunchuks turning off, well that is really strange isn't it? It's probably a fault with your cIOSs or your nunchuks.

  9. #9
    New Member iAlen's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    This is odd, if I open up USB Loader with just my Wii mote turned on, everything works fine.

    Nothing wrong happens on USB Loader or in the game. So I'll just do that from now on lol, I don't think my problem has occurred at all since I've been opening USB Loader this way.

    Kind of strange, but I don't mind since it's not a big deal.

  10. #10
    New Member isoguy's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Australia
    Posts
    582
    Thanks
    29
    Thanked 91 Times in 87 Posts
    That's good to hear - some nunchuks can be a pain to use!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •