Results 1 to 7 of 7

Thread: Disc needs update to play?

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    10
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Unhappy Disc needs update to play?

    Hello!I have a slight problem here I would like to ask about, and it is the fact that ever since I've softmodded my wii, I can play USB games fine, but to play discs I need to update. And when I did, I could play from the disc but CFG loader said IOS 249 was a stub! I reinstalled IOS 249,and the usb game worked fine, and when i wanted to play disc, i updated, and it's gone again! Is there a way to play both discs AND USB? Please help!

  2. #2
    Retired WiiHacks Staff peire's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    England,Liverpool (land of the scousers)
    Posts
    6,675
    Thanks
    981
    Thanked 1,377 Times in 1,137 Posts
    Blog Entries
    10
    you need to block the updates in priiloader, when you updated it killed your softmod

  3. #3
    New Member Marth0's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Canada
    Posts
    95
    Thanks
    16
    Thanked 1 Time in 1 Post
    If you don't have Priiloader on your Wii, you should get it.

    You can download it in the guide in my signature. It also explains how to install it.

  4. #4
    New Member
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    10
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Thanks for replying very quickly! Oh yes I do have Priiloader but when I block disc updates will i still be able to play that game? Oh and By the way, when I use CFGLoader to play a PAL game (my Wii is NTSC-U), it works perfectly, but when i return to home the screen turns blank? Any tips are greatly appreciated by me.

    Thank you!
    Last edited by Wagamagiga; 02-10-2012 at 11:12 PM.

  5. #5
    Forum Administrator BluPhant's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    New England
    Posts
    2,352
    Thanks
    206
    Thanked 1,276 Times in 720 Posts
    Yes, your games will work if you softmodded correctly. If you want to understand why, read the newbies thread in my sig. When you buy out of region games, after you rip them, you have to force the video mode in your loader. If thats working, there are two places that control where it goes w/ home, but it shouldnt be specific to any game. First in config there is a return_to_title option where you can have it go wherever you like. Most folks who use this option set it to their loader's forwader. The second is in priiloader.

    Hope this helps.

    -blu

    Softmod ANY Wii
    | USB-FAT32 | Error Index | Chat!
    An Introduction To Wii Hacking - MUST READ for all new Wii Hackers
    If I have been of help to you, please click the "Thanks" icon to the left.



  6. #6
    New Member
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    10
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Thanks a lot everyone and Blu for replying! I will try that out hopefully!

    Thank you!

  7. #7
    New Member
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    10
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Talking Thanks!

    Thank you everybody for posting and this problem has been resolved thanks to you guys!
    Thank you very very much!

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •