Page 3 of 7 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 21 to 30 of 70

Thread: skylander cant find usb hub for portal

  1. #21
    New Member
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Talking im totally lost and trying to make this game work for my son

    My wii wont detect the usb adapter for the portal please help and keep in mind im a noob and a freind hacked my wii


    Spoiler


  2. #22
    New Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I had the same issue as everyone else and changed my cIOS to 223. That fixed the problem Thanks

  3. #23
    New Member
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    2
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    +1 for USB Receiver not recognized

    Same thing here... Except, I wasn't trying to run the game from the USB loader, I put the game disc in the softmodded wii and the usb receiver wasn't recognized. I thought maybe I had messed something up when I softmodded, so I followed the guide to softmod any wii from this site and completely redid the mod the correct way (Freaking awesome guide by the way). I got an old WD HDD I had laying around partitioned and formatted and backed the game up to that using CFG USB Loader 70. I've tried 222, 223 and 224... No Joy.

    I have an 8 year old who is not happy with me and a wife who now beleives she was right all those times she told me I shouldn't mod everything I own...

    It seems HIGHLY unlikely but is it possible either we got a bad USB receiver with our game or that the USB port went out?

    Thanks in advance...

  4. #24
    New Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    4
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    it reset button when you get the message ( need Neogamma to run and also the disc inserted on Wii )
    Last edited by pateco; 12-25-2011 at 08:26 AM.

  5. #25
    New Member
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    2
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Update...

    After doing the softmod a second time from the softmod any wii guide (just in case I missed something) I took the game, usb receiver and power portal to my brothers house and tried it on his non modded wii running 4.2

    After two system updates I ran the game and got the same message (can't find USB receiver).

    I believe we got a dud USB dongle... I'll exchange the unit and report back...

    Edit (12-26-11)
    Exchanged the game and everything works fine using 223.

    For those of you that are having trouble finding the usb receiver, I would suggest going through the guide to mod any wii from cjizzle's sig. It doesn't take very long, and then, if that doesn't fix your issue, at least you have a solid base to go on for people to help.
    Last edited by K3AN; 12-26-2011 at 05:29 AM. Reason: Issue resolved

  6. #26
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Senior Moderator
    Game Master
    cjizzle's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Southeast Ohio
    Posts
    6,254
    Thanks
    1,473
    Thanked 2,595 Times in 1,914 Posts
    This game can be run with Hermes v4 37+38. Most of the time this is installed in slot 223. Change the game settings in your loader to load from 223. If you do not have 223, get it HERE.

  7. 2 Users Say Thank You to cjizzle For This Useful Post


  8. #27
    New Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Hi,
    Confirmed that it works with IOS 223 as per cjizzle. For users with a copy of game on HD, change the IOS setting for the game to 223 and it works..

    have fun..

  9. #28
    New Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Also confirmed 223 working via cjizzle, thanks!

    FYI, if the portal is on a metal surface (my AV receiver in this case), it may have problems identifying the figure you put on it. Moved it onto the floor, and everything worked fine.

  10. #29
    New Member
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    skylander problems

    having issues getting skylanders to load except on ios250 but i then it wont sync portal
    Tried using both usb loader gx (2.3)and usb config. Tried using m222, 223, and 224.. No luck.. Just black screen (loading y-222,223,224 says cannot find it)
    reloaded recommended ios pack.. No luck
    here is sys check log
    any advice would be great. Thanks

    Spoiler

    Last edited by cjizzle; 12-25-2011 at 06:48 PM.

  11. #30
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Senior Moderator
    Game Master
    cjizzle's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Southeast Ohio
    Posts
    6,254
    Thanks
    1,473
    Thanked 2,595 Times in 1,914 Posts
    I don't believe you have the correct 223 installed. Look at my post a few posts up to find where to get the correct one.

Page 3 of 7 FirstFirst 12345 ... LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •