Results 1 to 5 of 5

Thread: Endless Ocean 2 problem

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    13
    Thanks
    3
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Endless Ocean 2 problem

    Ok I get the black screen upon loading. Using Wad Manager 1.6 I installed the recommended wad '56-64-v5405' as 249 without any luck. Using Config Usb to load and I also have selected Block reload. Cant seem to place what Im doing wrong, and I have searched the forums numerous times without any luck so forgive me if my problem has been answered elsewhere. This is the only game I seem to be having problems with.Any help?

  2. #2
    Member
    WiiHacks Staff
    Moderator

    Virtual Welcome Agent
    Only site donators may send a PM to WiiHacks Staff
    vinatec's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Göttingen, Germany
    Posts
    1,903
    Thanks
    266
    Thanked 709 Times in 543 Posts
    Blog Entries
    1
    why/what/where/w00t... you saw recommended base is 56 for cIOS 249?
    which revision is it?
    How did you softmod your wii, where is your syscheck along with your question?
    what loader...?
    give some more info if you want help.
    maybe read the FAQ in the softmod basics linked below.
    new cIOS you can get in the cIOS as wads thread. there is a FAQ as well.

    <--suggestions helped? press Thanks

  3. 1 User Says Thank You vinatec For This Useful Post


  4. #3
    New Member
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    13
    Thanks
    3
    Thanked 1 Time in 1 Post
    To softmod I followed the softmod any wii guide for the mod. I did manage to state that I'm booting with Config Usb. I searched endless ocean 2 on the forum and came across a page that lists every game and which ios it boots with and it said endless ocean 2 loads with IOS56-64-5405.wad so I installed it. I also changed between the diff IOS in Config USB and disabled the Reload.

    sysCheck v2.0 by Double_A
    ...runs on IOS58 (rev 6175).

    Region: NTSC-U
    System Menu 4.2 (v481)
    Hollywood v0x11
    Console ID: 48119283
    Boot2 v4

    Found 121 titles.
    Found 44 IOS on this console. 3 of them are stub.

    IOS4 (rev 65280): Stub
    IOS9 (rev 54321): Trucha Bug
    IOS10 (rev 768): Stub
    IOS11 (rev 54321): Trucha Bug
    IOS12 (rev 269): No Patches
    IOS13 (rev 273): No Patches
    IOS14 (rev 520): No Patches
    IOS15 (rev 523): No Patches
    IOS16 (rev 54321): Trucha Bug, ES Identify, Flash Access, NAND Access
    IOS17 (rev 775): No Patches
    IOS20 (rev 54321): Trucha Bug
    IOS21 (rev 782): No Patches
    IOS22 (rev 1037): No Patches
    IOS28 (rev 1550): No Patches
    IOS30 (rev 54321): Trucha Bug
    IOS31 (rev 3349): No Patches
    IOS33 (rev 3091): No Patches
    IOS34 (rev 3348): No Patches
    IOS35 (rev 3349): No Patches
    IOS36 (rev 54321): Trucha Bug, ES Identify, NAND Access
    IOS37 (rev 3869): No Patches
    IOS38 (rev 3867): No Patches
    IOS50 (rev 54321): Trucha Bug
    IOS51 (rev 4864): Stub
    IOS53 (rev 5406): No Patches
    IOS55 (rev 5406): No Patches
    IOS56 (rev 5405): No Patches
    IOS57 (rev 5661): No Patches
    IOS58 (rev 6175): No Patches
    IOS60 (rev 54321): Trucha Bug
    IOS61 (rev 5661): No Patches
    IOS70 (rev 54321): Trucha Bug
    IOS80 (rev 54321): Trucha Bug
    IOS90 (rev 54321): Trucha Bug
    IOS202 (rev 65535): Trucha Bug, NAND Access, USB 2.0
    IOS222 (rev 4): Trucha Bug, ES Identify, NAND Access, USB 2.0
    IOS223 (rev 4): Trucha Bug, ES Identify, NAND Access, USB 2.0
    IOS224 (rev 65535): Trucha Bug, NAND Access, USB 2.0
    IOS236 (rev 54321): Trucha Bug, ES Identify, NAND Access
    IOS247 (rev 65535): Trucha Bug, NAND Access, USB 2.0
    IOS248 (rev 65535): Trucha Bug, NAND Access, USB 2.0
    IOS249 (rev 17): Trucha Bug, ES Identify, NAND Access, USB 2.0
    IOS250 (rev 65535): Trucha Bug, NAND Access, USB 2.0
    IOS254 (rev 65281): BootMii
    BC v6
    MIOS v65535

    Report generated on 2011/01/13.
    Last edited by sugarshane315; 01-13-2011 at 11:23 AM.

  5. 1 User Says Thank You sugarshane315 For This Useful Post


  6. #4
    Member
    WiiHacks Staff
    Moderator

    Virtual Welcome Agent
    Only site donators may send a PM to WiiHacks Staff
    vinatec's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Göttingen, Germany
    Posts
    1,903
    Thanks
    266
    Thanked 709 Times in 543 Posts
    Blog Entries
    1
    ok nice. so you have already a good setup from the softmod guide. you only need to make sure that your drive is properly prepared, the game backup is not corrupted, you have a working usbloader, try cfg or wiiflow. use 250 to load your games, it should be the default value in the settings anyways. disable that blocking again (block IOS reload =off/disabled).
    the IOS below 200 are only needed/used if you run your game from the discchannel.
    in the usbloader you use your cIOS in the slots above 200.

    i go for out of region game, wrong videomode setting.
    corrupt file, re-rip from your original to your hdd.

    see the FAQ in the softmod basics -> my game does not load, for some more hints

    Spoiler



    as mentioned you do not need to install any cIOS or IOS on your wii right now.

    good luck
    Last edited by vinatec; 01-13-2011 at 09:02 AM.

    <--suggestions helped? press Thanks

  7. #5
    New Member
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    13
    Thanks
    3
    Thanked 1 Time in 1 Post
    yeah im giving up on this one. so it was a bad idea to install the .wad as 249 then?? if so how do i reverse this.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •